Skip to content

Jurist till socialförvaltningen - Linköpings kommun

Om arbetsplatsen

Känslan av att bidra - möjligheten att påverka!

Socialförvaltningen bedriver en socialtjänst som kännetecknas av goda kunskaper om medborgarnas och individers behov av sociala insatser.

På socialförvaltningen arbetar cirka 410 personer med myndighetsbeslut inom verksamhetsområdena individ och familjeomsorg (barn och unga, vuxna, familjerätt, familjehem, HVB, EKB), försörjningsinsatser (ekonomiskt bistånd) och äldre och funktionsnedsatta (personer med funktionsnedsättning, LSS och äldreomsorg).

Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt synsätt och verkar för att stärka individens egna resurser och sätta barnens uppväxtvillkor i fokus. Att bidra till en tillvaro fri från missbruk och våld är centralt i vårt arbete. Vi arbetar utifrån vetenskap och beprövad erfarenhet.

Tjänsten som jurist är direkt underställd socialchef.

Arbetsbeskrivning

Som jurist inom Socialförvaltningen kommer du att arbeta med socialtjänstens myndighetsutövning. Du kommer att ge stöd och handledning till övrig personal i juridiska frågor inom individ- och familjeomsorg, omsorg om funktionsnedsatta samt inom försörjningsstöd. Du kommer att genomföra utbildningsinsatser självständigt eller tillsammans med sakkunniga inom förvaltningen samt skriva yttranden och företräda Socialförvaltningen i förvaltningsdomstol. 

Du kommer att bevaka vad som händer i omvärlden och skapa relationer och nätverk både inom och utanför den kommunala organisationen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och goda kunskaper inom sociallagstiftningen. Du har erfarenhet från juridiskt arbete inom socialnämndens ansvarsområden.

Du har lätt för att arbeta tillsammans med andra, har ett vägledande och pedagogiskt förhållningssätt samt tar ansvar för din uppgift. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt för att hålla tidsramar och deadlines. Du har förmåga att ta egna initiativ, sätta igång aktiviteter och har gott juridiskt omdöme. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta HR-konsult Angelika Nordin, 013-29 47 26, eller Socialchef Anita Lhådö, 070-607 00 78.

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-25.

I Linköpings kommun är idéer och innovation centralt. Det är nämligen idérikedomen hos kommunens engagerade och inflytelserika medarbetare som ger Linköping möjligheten att utvecklas och vara en av Sveriges snabbast växande städer. Här är kreativitet, mångfald och jämställdhet minst lika viktigt som att ligga i framkant när det gäller världsledande högteknologi och nytänkande forskning. Tillsammans förbättrar vi våra invånares vardag och framtid. Linköping - Där idéer blir verklighet. 

För mer information om hur det är att arbeta hos oss hittar du här: http://www.linkoping.se/Jobba-hos-oss

Anställningsform Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning Heltid

Tillträde Enligt överenskommelse

Löneform Enligt avtal

Antal lediga befattningar 1

Sysselsättningsgrad 100%

Ort Linköping

Län Östergötlands län

Land Sverige

Ref. nr. 2017/1560

Kontakt Angelika Nordin, HR 013-294726

Anita Lhådö,Socialchef 013-205291, 070-6070078

Facklig företrädare Gustav Södling, Vision  013-20 76 13 Christina Gustavsson, SSR 013-20 78 54

Publicerat 2017-09-22

Sista ansökningsdag 2017-10-25

Länk till annons http://linkoping.mynetworkglobal.com/what:job/jobID:169433/

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt