Skip to content

Jurist med ansvar för rättigheter

Är du en engagerande och strukturerad person som trivs med att jobba med människor? Gillar du att vara en del av ett team som får det stora kugghjulet att gå runt?

Som Sveriges nationalscen för opera och balett ska Kungliga Operan vara tillgänglig för alla och beröra med starka känslor. Våra värderingar är: Konstnärlig kvalitet, Välkomnande, Orädd och Tidlös.

Kungliga Operan är ett av staten helägt aktiebolag med en årsomsättning om cirka 500 MKR. Operans konstnärliga, tekniska och administrativa personal utgör cirka 550 anställda. Under ett spelår framförs över 200 moderna och klassiska balett- och operaföreställningar, riktade till både barn och vuxna.

VAD DU KOMMER ATT GÖRA 

Du kommer att tillsammans med chefsjuristen arbeta med generell juridisk rådgivning, främst vad gäller avtal, åt hela företaget, men kommer även till stor del att ägna din tid åt rättighets- och licensarbete samt ha en nyckelroll vad gäller beställningar av nya verk. Detta innefattar bl.a. förhandling och arbete med att utforma avtal med förlag, upphovsmän (tonsättare, librettister, dramatiker, översättare mfl) och andra rättighetsinnehavare.

I tjänsten ingår även arbete med kollektivavtalsfrågor samt arbete med att säkerställa att vi har korrekta avtal och rutiner framförallt för hanteringen av utländska gäster (skatt och arbetsgivaravgifter).

Arbete tillsammans med chefsjuristen kring implementeringen av den nya dataskyddsförordningen kommer också att ingå i tjänsten.

Som jurist blir du direkt underställd chefsjuristen i bolaget.

VAD DU BLIR EN DEL AV 

Du kommer att arbeta inom en dynamisk verksamhet med cirka 120 olika yrkeskategorier som alla på olika sätt arbetar med att bidra till att Operans konstformer opera, balett och musik når ut till en så stor publik som möjligt. Du kommer att arbeta nära och rapportera till chefsjuristen men även samarbeta med t.ex. producenter och konstnärliga chefer samt i övrigt ha kontakt med många olika av Operans avdelningar och medarbetare.

VEM DU ÄR

Du är jurist med ca 6 års erfarenhet som har förmåga och ambition att kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ.

Du är van att förhandla, upprätta och granska avtal av olika slag som kan förekomma i en verksamhet – både på svenska och engelska.

Du kan royalty- och upphovsrättsfrågor och har kunskap om regler och praxis i Sverige, men även en förståelse för internationella regler och frågeställningar. Att ha arbetat med sådana frågor på t.ex. ett förlag är meriterande.

Vi ser gärna att du har en gedigen kunskap om musik- och/eller scenkonstbranschen, särskilt vad gäller rättighetsfrågor och avtal med upphovsmän och förlag. Erfarenhet av kollektivavtalsfrågor/-förhandlingar är meriterande.

Vi tror också att det skulle vara en stor fördel om du är eller har varit musikutövare och/eller har erfarenhet inom våra konstformer och dess villkor.

Som jurist i organisationen är du ofta ett stöd till dina kollegor i avtalsförhandlingar och vid upprättande av avtal och mallar mm. Det är därför av stor vikt att du är bra på att samarbeta och är lyhörd till din natur.

ANSTÄLLNINGEN
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med inledande provanställning.

INTRESSERAD?
För mer information om tjänsten, kontakta chefsjurist Helena Sköldborg, 08-7914301. Facklig representant är Sara Fällström, TF, som du når på sara.fallstrom@operan.se.

Vi tar endast emot din ansökan via vår hemsida www.operan.se/jobb. Bifoga CV samt ett personligt brev där du berättar om varför du söker den här tjänsten. Sista ansökningsdag är 29 september 2017.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt