Skip to content

Head of Tax för kunds räkning

Vi söker en Head of Tax för kunds räkning

Tjänsten gäller 12 månaders interims uppdrag på ett välkänt börsnoterat bolag med mycket goda möjligheter till tillsvidareanställning.

Dina arbetsuppgifter

Koncernen bedriver verksamhet i ett flertal länder och du kommer att arbeta med skattefrågor i alla dessa länder samt med koncernens skattestrategi och skattepolicy. Du kommer bland annat att arbeta med strategisk skatteplanering, omstrukturering, intern finansiering, kapital strukturplanering, M&A, transfer pricing, tax compliance och prognoser och budgetering av skatt. Du kommer även att arbeta med skatteprocesser i olika länder. Som Head of Tax rapporterar du till koncernens CFO.

Du kommer att ha personalansvar för en liten grupp skattejurister och ha mycket kontakt med externa rådgivare i de länder där koncernen är etablerad. Du kommer att ha löpande kontakt med de lokala affärsverksamheterna och CFO:s i respektive land. Vidare kommer du att kvartalsvis att göra en skriftlig och muntlig statusuppdatering till koncernens revisionskommitté .

Utbildning och erfarenheter

Bolaget söker dig som är utbildad jurist/ekonom som har erfarenhet av arbete på både på konsultbyrå/advokatbyrå och bolag. Du har minst 10 - 15 års relevant arbetslivserfarenhet och av dessa bör du ha arbetat minst 5 år på bolag. Du ska ha kunskap och erfarenhet av både svensk och internationell skatterätt och ha erfarenhet av att driva skatterelaterade projekt i olika länder. Detta är en mycket självständig roll som passar en person med gott självförtroende och erfarenhet av att arbeta nära seniora medarbetare. Du behöver vara helt självgående och driven samt ha hög integritet. Det är meriterande om du har arbetat med treasury frågor och transfer pricing. Som person är du prestigelös, öppen, flexibel och kommunikativ.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande, ansök därför redan idag. Denna rekrytering sker i samarbete med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till ron.cohen@sharprecruitment.se . För ytterligare information om tjänsten, kontakta Ron Cohen på tfn. +46 73 518 51 88. 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt