Skip to content

Dentsply Sirona söker jurist till området Compliance & Ethics

Om verksamheten

Dentsply Sirona är världens största tillverkare av tandvårdsprodukter och - lösningar, och har under 130 år erbjudit innovationer och service till tandvårdssektorn och patienter över hela världen. Dentsply Sirona utvecklar, tillverkar och marknadsför ett heltäckande utbud av produkter och lösningar för dental hälsa, liksom andra medicintekniska förbrukningsartiklar och har en stark varumärkesportfölj i världsklass. Som "The Dental Solutions Company", marknadsförs innovativa, högkvalitativa och effektiva lösningar för avancerad patientvård som ger bättre, säkrare och snabbare behandling. Dentsply Sironas globala huvudkontor ligger i USA, i York, Pennsylvania, och det internationella huvudkontoret finns i Salzburg, Österrike. Företagets aktier är listade på amerikanska NASDAQ under symbolen XRAY. Mer information om Dentsply Sirona och dess produkter finns på www.dentsplysirona.com.

Dentsply Sirona söker nu en driven jurist som vill vara en del av teamet i koncernen som arbetar inom området Compliance & Ethics. Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Som jurist hos oss kommer du att arbeta inom området Compliance & Ethics för Europa. Första året kommer du i huvudsak att arbeta med området dataskydd och personuppgifter där du kommer att vara kontaktperson för dessa frågor samt ge löpande rådgivning i koncernen. Därtill kommer du även att arbeta med andra frågor inom Compliance & Ethics. Som jurist inom området Compliance & Ethics kommer du exempelvis att arbeta med och ansvara för följande arbetsuppgifter:

- Utföra riskbedömningar
- Hålla utbildningar
- Tillse och följa upp att interna processer och policys implementeras och efterlevs
- Bedöma och rapportera eventuella intrång
- Utföra rättsutredningar
- Följa upp och tillse att befintliga avtal efterlever gällande lagstiftning
- Förhandla avtal med leverantörer

Du kommer i ditt arbete att ha nära och löpande kontakt med chefer på olika nivåer inom våra affärsområden i Europa samt med leverantörer.

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen och som har minst 2 till 3 års arbetslivserfarenhet från notarietjänstgöring, advokatbyrå, som bolagsjurist eller liknande. Som jurist har du en väl utvecklad analytisk förmåga, ett självgående arbetssätt, är noggrann och strukturerad, har hög integritet samt är resultatorienterad. Du uppskattar att arbeta med komplexa frågeställningar där kraven på kvalitet är högt satta. Som person är du snabblärd, utåtriktad, lätt att samarbeta med och har "skinn på näsan". Vidare är du som person positiv och kan på ett naturligt sätt skapa nya kontakter och långsiktiga relationer. Du har även ett starkt inre driv och trivs med att ta stort eget ansvar samt är stresstålig och trivs med att arbeta i en föränderlig miljö. Du har mycket goda kunskaper inom Office-paketet såsom Powerpoint. Det är ett krav att du kan kommunicera på engelska i tal och skrift och att du har hög kommunikativ förmåga. Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom området "compliance and ethics" och i en global organisation.

Du erbjuds

Som jurist hos oss blir du välkomnad in i en dynamisk och stimulerande miljö med spännande arbetsuppgifter. Du kommer att vara en del av ett världsomspännande team inom avdelningen Compliance & Ethics. Vidare kommer du som jurist att få stort eget ansvar och stora utvecklingsmöjligheter både i din roll och inom området "compliance and ethics" där du kommer att vara delaktig i att bygga upp avdelningen för att utveckla detta område inom koncernen. Du rapporterar till Senior Compliance and Ethics Manager för Europa/Global Data Protection Officer som sitter i Göteborg.

Start

Så snart som möjligt enligt överenskommelse

Lön

Enligt överenskommelse

Sista ansökningsdag

Urvalet sker löpande - välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. eller klicka HÄR

Område

Göteborg, Västra Götaland. Vi ser helst att placeringsort är Göteborg men det kan vara aktuellt att vara placerad på annan ort i landet och att vara på plats på kontoret i Göteborg någon/några dagar per vecka.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Dentsply Sirona med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Åsa Dahlberg på telefonnummer 031–7128349 alternativt asa.dahlberg@jurek.se.

 

Område:
Göteborg
Västra Götalands län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Åsa Dahlberg

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt