Skip to content

"Den nationella säkerhetsstrategin ska genomföras" - regeringen satsar 750 miljoner på säkerhet

Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Statsminister Stefan Löfven inledde dagens regeringsförklaring med tal om hot och utmaningar i världen - och om att regeringen nu satsar 750 miljoner kronor på förstärkning av säkerheten. 

 

- Försvarsmakten och Säkerhetspolitiken ges verktyg för att kunna stoppa utkontraktering av känslig information. Den nya nationella säkerhetsstrategin ska genomföras, säger Stefan Löfvén.

I sin regeringsförklaring under riksdagens öppnande meddelade Stefan Löfvén att regeringen vill satsa 750 miljoner kronor på förstärkning av bland annat SOS Alarm, Tullen, Säkerhetspolisen, Åklagarmyndigheten, Ekobrottsmyndigheten och Kriminalvården.

Stefan Löfvén pekar i sin regeringsförklaring ut Rysslands anektering av Krim och den ryska aggressionen mot Ukraina som ett brott mot internationell rätt - vilket i sin tur utmanar den europeiska säkerhetsordningen.

Statsministern uppger att Sveriges säkerhetspolitiska linje ligger fast men att terrorism och klimatförändringar försämrar den säkerhetspolitiska situationen. Med anledning av detta har informationssäkerheten prioriterats.

  • William Eriksson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt