Skip to content

Dags för nionde säsongen av Veckans Juridik - "vill ge rättsfrågorna utrymme och nyanser"

Anna Wetterqvist, producent, och Stefan Wahlberg, programledare och chefredaktör. Foto: Blendow Group och Twenty Studios

IT-skandalen på Transportstyrelsen, politisk styrning av domstolar och det stundande lagförslaget om en samtyckeslagstiftning. Det är några av höstens ämnen i Veckans Juridik. Startskottet går imorgon.

 

- I en tid med fragmentiserad nyhetsrapportering är vår ambition att ge en lättillgänglig och mer fullständig bild av händelser och skeenden inom juridiken, säger Veckans Juridiks producent Anna Wetterqvist.

- Vi förmedlar det som inte får plats i annan media och ger tittarna en både djupare och bredare inblick än vad många andra medier gör.

Dagens Juridik drar nu igång den nionde säsongen med webb-tv-programmet Veckans Juridik. Genom åren har programmet gästats av allt från ministrar, justitieråd och professorer till advokater, polischefer och åklagare.

- Våra gäster ska så långt som möjligt få prata till punkt och ges möjlighet att nyansera diskussionen kring viktiga rättsfrågor, säger Veckans Juridiks programledare Stefan Wahlberg. 

Första ämnet för säsongen är de senaste stegen mot en så kallad samtyckeslagstiftning. Gäster i studion är justitierådet tillika regeringens utredare Mari Heidenborg, advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg och överåklagaren Marianne Ny.

Veckans Juridik läggs ut på Dagens Juridiks hemsida varje torsdag.

 

Nu finns Veckans Juridik även som podcast >>

Se alla tidigare avsnitt av Veckans Juridik här >>

 


Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt