Skip to content

Björn Hurtig startar egen youtubekanal - vill göra juridiken begriplig för allmänheten

Advokaten Björn Hurtig är van vid media - nu startar han en egen youtubekanal. Foto: Leif R Jansson/TT

Brottmålsadvokaten Björn Hurtig lanserat en åsiktsvlogg - alltså en blogg i videoformat på youtube. "Jag vill dela med mig av min vardag och syn på rättsväsendet", säger han till Dagens Juridik. 

 

Ett första avsnitt av åsiktsvloggen finns nu ute och Björn Hurtig säger att han vill ge sina tittare en inblick i den vardag han som försvarsadvokat lever i.

- Advokatyrket är inte bara ett jobb - det är en livsstil. Jag vill dela med mig av min vardag och ge den som tittar min syn på frågor som rör juridik och rättsväsendet.

Göra allmänheten till god konsument
Björn Hurtig vill göra allmänheten till en "god konsument" och upplysa tittaren om saker som han tycker är viktigt att lyfta fram. En sådan sak är vikten av att välja rätt advokat när man är misstänkt för brott. 

- Är man misstänkt för ett brott ska man ha en advokat som är specialiserad på brottmål och processrätt - inte någon som drygar ut lönen genom att ta på sig enskilda förordnanden från domstolar. Vikten av detta kan inte nog understrykas. 

Begripliggöra svåra frågor
Åsiktsvloggens kommande ämnen är många och förhoppningen är, enligt Björn Hurtig, att göra juridiska frågor begripliga även för den som saknar juridisk bakgrund. 

- Jag kommer i de kommande avsnitten att ta upp bland annat hur jag ser på bevisvärderingen i sexualmål och frågan om livstidsstraff. 

Nya avsnitt kommer att publiceras med jämna mellanrum på Björn Hurtigs youtubekanal.

 

Följ Björn Hurtigs youtubekanal här.

 

 

 

  • William Eriksson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt