Skip to content

Berghco söker biträdande jurist

Brinner du för affärsjuridik och är intresserad av en arbetsplats där du kan utvecklas till en duktig, självständig jurist? I rollen som biträdande jurist hos Berghco Advokatbyrå ger vi dig möjlighet att visa framfötterna och ta eget ansvar för stora ärenden och varierande uppdrag.

Om Berghco Advokatbyrå

Berghco Advokatbyrå arbetar med affärsjuridiska frågor inom transaktioner, tvister och outsourcad affärsjuridik. Hos oss får du ta del av varierande uppdrag från både små och stora kunder. Vi värdesätter en trygg och öppen arbetsmiljö och vill ge dig som biträdande jurist en kreativ arbetsmiljö att växa i.

Vi arbetar ofta långsiktigt med företag med att stödja och hjälpa till i olika juridiska frågor. Vi tror på att hjälpa våra kunder att skapa en egen innovativ företagskultur inom juridik. Vi gör det genom att ge dem en egen hemsida där vi och företaget tillsammans kan spara juridiska råd, avtal och mallar. Det betyder också att vi arbetar en hel del med utbildning av deras anställda i juridik. Vi sitter i fina lokaler vid Östermalmstorg i Stockholm. 

 

Rollen som biträdande jurist

I rollen som biträdande jurist på Berghco Advokatbyrå kommer du att få arbeta med varierande affärsjuridiska frågor av olika storlekar. I början hjälper du våra delägare och mer erfarna advokater och jurister. Vartefter du blir mer erfaren får du arbeta mer självständigt med våra kunder.
Vi ger stor frihet att ta egna initiativ, äga frågor och ärenden. På så sätt kommer du kunna arbeta självständigt och ha mycket klientkontakt. Även då du arbetar självständigt kommer du att få coaching och kunna diskutera råd och dokument.

Du kommer att arbeta med transaktioner av företag och fastigheter. Även finansiering, exempelvis emissioner, och börsnoteringar ingår i vårt affärsområde Transaktioner.

Du kommer också att arbeta med tvister. Våra tvister avser ofta fordringsförhållanden av olika slag men också offentlig upphandling, konkurrensärenden och arbetsrättsliga frågor.

Inom vårt affärsområde Outsourcad affärsjuridik kommer du att arbeta med många olika juridiska frågor som berör företag. Det kan vara aktieägaravtal, försäljningsavtal av olika slag, arbetsrättsliga frågor, personuppgiftsfrågor, mutbrott, styrelsefrågor m.m.

I rollen som biträder jurist kommer du också att ta en aktiv del i vår marknadsföring via hemsida och sociala media. Det kan exempelvis vara att skriva nyhetsbrev till våra klienter om juridiska frågor som berör deras vardagliga verksamhet.

Du kommer också att arbeta med att bygga vidare på våra interna system för mallar och know-how.

Tjänsten är på heltid med flexibel start under hösten 2017.

Vem vi söker

Vi söker dig som avslutat svensk juristexamen med goda studieresultat. Vi söker såväl nyexaminerade jurister som sådana som redan har ett eller några års arbetslivserfarenhet från advokatbyrå, domstol eller bolag. Du måste kunna arbeta ohindrat på såväl svenska som engelska.

Som person är du noggrann, utåtriktad och är mycket intresserad av juridik och juridikens roll i klientens verksamhet. Det är viktigt att du vill vara med och utveckla, inte bara dig själv, utan våra tjänster och dina kollegor. Vidare gillar du att skriva, har god förmåga att arbeta både självständigt och i team och är van vid ett högt tempo.

Vi värdesätter att du är en trevlig person, har gott omdöme och delar vår ambition att prestera både arbete och service av högsta kvalitet.

Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med varierande arbetsuppgifter, högt i tak och stora utvecklingsmöjligheter.

 

Varmt välkommen att skicka din ansökan med CV, personligt brev och betyg från juristprogrammet till emelie.fardigs@berghco.se. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du inkommer med din ansökan snarast. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Emelie Färdigs, +46 (8) 545 078 00 eller emelie.fardigs@berghco.se.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt