Skip to content

Polisutbildningar i andra delar av landet kan bli verklighet - nytt utredningsuppdrag

Foto: Christine Olsson/TT

Regeringen vill stärka kompetensförsörjningen inom polisen. I ett nytt utredningsuppdrag ska man bland annat utreda möjligheten till att etablera polisutbildningar i andra delar av landet.

 

Regeringen ger Polismyndigheten i uppdrag att stärka sin kompetensförsörjning. Enligt regeringen behöver polisen dels stora anslagsförstärkningar och dels en ökad rekryteringstakt.

För att öka rekryteringstakten till polisutbildningen ska polisen genomföra en rekryteringskampanj.

Man ska även ta fram en långsiktig rekryteringsstrategi i samråd med Totalförsvarets rekryteringsmyndighet och Försvarsmakten. Syftet med samarbetet är att säkerställa att kandidaterna till utbildningen uppfyller de höga krav som uppställs på polisyrket.

En annan nyhet i uppdraget är att Polismyndigheten ska undersöka förutsättningarna för att etablera polisutbildning på fler platser i landet.

Även polisförbundet är positivt inställda till det nya utredningsuppdraget, i ett pressmeddelande från förbundet säger ordförande Lena Nitz att regeringen till slut verkar ha tagit resursbristerna inom polisen på allvar:

Den del i uppdraget som avser ökad kapacitet i antagningsprocessen ska redovisas till regeringen senast den 15 november 2017. 

I övrigt ska uppdraget redovisas till regeringen senast den 23 maj 2018.

  • Tom Perski

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt