Skip to content

Redaktionschef sökes till juridisk nyhetsbyrå

Den juridiska nyhetsbyrån Blendow Lexnova levererar varje månad hundratals juridiska nyheter. Lexnova levererar juridisk omvärldsbevakning i form av nyhetssammanfattningar, expertanalyser samt juridiska nyheter via webb-tv. På den centralt belägna redaktionen i Stockholm bearbetar våra jurister dagligen nya domar och beslut. I våra redaktionella texter refereras kärnan i de mest intressanta avgörandena kort och koncist.
Vi söker nu en chef till avdelningen med stor fallenhet för skrivande, affärsutveckling samt personalansvar.

Arbetsbeskrivning

Kärnverksamheten på Lexnova-redaktionen kretsar kring författandet av egna texter om aktuella domstolsavgöranden. Redaktionens skribenter tolkar och refererar avgörandena parallellt med redaktionellt intake och följer processen från urval av intressanta avgöranden till färdiga nyheter. Texterna levereras dagligen till våra abonnenter, visas på vår webbplats och skickas i nyhetsbrev. Nyheter från Lexnova publiceras även samt ligger till grund för artiklar i Dagens Juridik.

Tjänsten innebär del i nyhetsproduktion och bearbetning av egna texter, varför det är viktigt att du har fallenhet för och intresse av att skriva. Vidare ingår ledning av personal, strategisk och operativ planering av redaktionens arbete samt affärsutveckling. Arbetet är brett och innebär utmärkta möjligheter att bekanta sig med många olika områden inom den juridiska sfären.

Tjänsten avser heltidsarbete med fast lön och sex månaders provanställning. Arbetet utförs under kontorstid i våra attraktiva lokaler i centrala Stockholm. Du kommer att bli en central del av ett mindre team där du har ett ansvar för att samordna och leda det redaktionella arbetet men också arbeta med produktutveckling. Som Redaktionschef rapporterar du till Lexnovas Affärsområdeschef.

Krav

Som sökande skall du ha en juristexamen och tidigare dokumenterad framgång av att leda eller coacha personal. Det är viktigt att du har fallenhet för att skriva på svenska. Vi tror att du har några års arbetslivserfarenhet och ser gärna att du har tidigare erfarenhet av affärsutveckling. Erfarenhet från redaktionellt arbete är meriterande.

Vi värdesätter om du är kommunikativ och anpassningsbar samt har förmåga att leverera under tidspress.

Ansökan och tillträde

Skicka ett personligt brev med CV, betygsutdrag till anna.hellergard@blendow.se. Märk din ansökan ”Redaktionschef”.

Vi tar emot ansökningar fram till 21 augusti, men tjänsten kan komma att tillsättas även före ansökningstidens utgång. Tänkt tillträde september-oktober 2017.

 

Nyhetsbyrån Blendow Lexnova, www.lexnova.se, är en del av Blendow Group.Blendow Group, Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt