Skip to content

Ackordscentralen söker biträdande jurister

Om verksamheten

Ackordscentralen har alltsedan 160 år hjälpt företag med betalnings- eller lönsamhetsproblem. Idag är vi en rikstäckande organisation med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Kristianstad, Borås och Umeå.

För mer information, se Ackordsscentralens hemsida: www.ackordscentralen.se.

Vi söker nu ytterligare biträdande jurister till vårt kontor i Stockholm. Kontoret består av 15 medarbetare, varav 11 är jurister.

Arbetsbeskrivning
Som biträdande jurist kommer du att biträda Ackordscentralens jurister i deras arbete med konkurs- och obeståndsärenden, företagsrekonstruktioner och likvidationer. Du kommer även att handlägga egna ärenden. Ditt huvudsakliga arbetsområde kommer inledningsvis att vara konkurshantering. Du kommer att vara delaktig i hela konkursförfarandet, upprätta inlagor till domstol samt andra juridiska dokument, utföra rättsutredningar, delta i domstolsförhandlingar och ha löpande möten och kontakter med exempelvis med ställföreträdare, anställda, borgenärer, banker m.fl.

Vem är du?
Vi söker dig som har en jur.kand.examen, har goda akademiska meriter, i synnerhet inom det civilrättsliga området, samt ett intresse för bolags- och obeståndsrätt. Vi ser gärna att du har 1-2 års arbetslivserfarenhet, exempelvis inom nämnda rättsområden från affärsjuridisk byrå. Tingsmeritering betraktas också som särskilt meriterande. Är du nyutexaminerad förväntar vi oss att du är självgående. Du har utmärkta kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift. Vidare har du intresse för ekonomi och affärer samt förståelse för hur bolag fungerar.

Du erbjuds
Du erbjuds en spännande roll med varierande och stimulerande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter. Stockholmskontoret är beläget i vackra lokaler på Strandvägen.

För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Agnes Smedberg på 0702–917046 alternativt agnes.smedberg@jurek.se.

Urval sker löpande. Du söker tjänsten via Jurek Rekrytering & Bemannings hemsida, www.jurek.se. Varmt välkommen med din ansökan och dina betyg så snart möjligt.

 

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare Heltid

Kontakt:
Agnes Smedberg

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt