Skip to content

Vi söker processförare till förvaltningsprocessenheterna i Stockholm, Boden, Malmö och Göteborg

Vi söker dig som är en skicklig jurist med erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Hos oss får du arbeta med migration, en aktuell samhällsfråga som påverkas av vad som händer i vår omvärld och som berör många människor. Vi erbjuder en spännande juridisk miljö som präglas av ett stort och föränderligt rättsområde och en komplex lagstiftning.

 Förvaltningsprocessavdelning hanterar överklaganden från personer som har fått avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd samt prövar om det finns hinder mot att verkställa ett beslut om avvisning eller utvisning. Avdelningen för Migrationsverkets talan vid förhandlingar i domstol och bidrar till Migrationsverkets övergripande rättsliga kvalitet. Förvaltningsprocessavdelningen finns i Malmö, Göteborg, Stockholm och Boden.

 Arbetsuppgifter

 Som processförare är din huvudsakliga arbetsuppgift att föra Migrationsverkets talan vid domstolsprövning av utlänningsärenden, förfarandet kan vara både skriftligt och muntligt. Du förbereder dig genom att läsa in dig på ärendet, dels vad som gäller juridiskt dels genom att ta reda på annan relevant information som kan komma att påverka ärendets utgång. Vid muntliga förhandlingar för du verkets talan och tar snabbt ställning till all information som kommer fram under förhandlingen. I din roll ingår även att fungera som beslutsfattare i brådskande ärenden om verkställighetshinder som kommer in till avdelningen. I arbetet ingår det även att överpröva Polismyndighetens beslut om avvisning och återreseförbud. Som beslutfattare coachar du handläggare som bereder ärenden inför beslut. Arbetstempot är tidvis intensivt och du behöver ofta fatta beslut under tidspress. Vi arbetar med teambaserat arbetssätt i en dynamisk juridisk miljö där du medverkar i rättsliga diskussioner med dina kollegor på enheten och bidrar till verkets övergripande rättsliga kvalitet.

 Personliga kompetenser 

Som person är du noggrann, kvalitetsmedveten och lägger stor vikt vid att uppsatta mål följs. Du verkar utifrån din roll men ser helheter och tar hänsyn till verksamhetens bästa i ditt agerande och i dina beslut. Du har en god kommunikativ förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig information och kunskap och anpassar ditt sätt att kommunicera därefter. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare.

Krav

  • Juristexamen
  • Flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • Svenskt medborgarskap.

Meriter

  • Erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom migrationsrätt.
  • Erfarenhet av arbete med frågor som rör migration och utlänningslagstiftning, asyl- eller tillståndsrätt.
  • Erfarenhet av arbete vid domstol eller processvana förvärvad på annat sätt.
  • Goda kunskaper i utlänningsrätt, förvaltningsrätt, sekretess och förvaltningsprocessrätt.

 

Vill du veta mer
Läs mer om tjänsterna på
http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Lediga-jobb senast den 28 maj.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt