Skip to content

Två bolagsjurister till Spendrups

Bolagsjuridik – Vårby, Stockholm


SKICKA ANSÖKAN

Spendrups söker nu två bolagsjurister. Du kan antingen arbeta nära vår chefsjurist som ansvarar för koncernjuridiken eller så arbetar du på kreditavdelningen. Som bolagsjurist på Spendrups finns det gott om möjligheter och du kommer få ett varierande och ansvarsfyllt arbete. Båda tjänsterna är placerade på Spendrups huvudkontor i Vårby, söder om Stockholm.

 • Bolagsjurist kreditavdelningen

Spendrups bedriver en omfattande utlåningsverksamhet till kunder inom restaurang- och hotell­bran­schen, vilket administreras av kreditavdelningen. Utlåningsverksamheten motsvarar omsätt­ningen hos en mindre bank eller finansbolag.

Till tjänsten på kreditavdelningen söker vi en affärsdriven bolagsjurist med intresse för allmän affärsjuridik, kommersiell avtals- och hy­resrätt, insolvensrätt och processrätt. Du kommer att arbeta tillsamman med en annan bolagsjurist och rapporterar till kreditchefen.

Du kommer att utgöra en legal stödfunktion till affärsområde restaurang och ansvarar för att granska och upprätta kommersiella avtal och överenskommelser samt att utforma och uppdatera mallar för säkerheter och andra juridiska dokument. Vidare in­går det i arbetsuppgifterna att företräda bolaget vid rättsliga processer och avtalsförhandlingar.

För denna tjänst söker vi dig med:

 • juristexamen och vi ser gärna att du har ca 1–2 års erfarenhet av affärsjuridiskt arbete vid advokatbyrå eller bolag. Tingsmeritering är meriterande
 • det är viktigt att du är lösningsorienterad, social, utåtriktad och trivs med att ha många kontaktytor såväl internt som externt
 • ar­betsuppgifterna kräver att du är noggrann och strukture­rad i ditt ar­betssätt och kan arbeta självstän­digt och resultatinriktat
 • vi fäster stor vikt vid att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift

Frågor om tjänsten besvaras av Jakob Eriksson,
Bolagsjurist, 08-6727895.

 • Bolagsjurist avdelningen koncernjuridik

Avdelningen koncernjuridik ansvarar för juridiken inom koncernen och arbetar brett inom affärsjuridiken med särskilt fokus på kommersiell avtalsrätt, associationsrätt, immaterialrätt och marknadsrätt. Andra prioriterade områden är konkurrensrätt, transaktionsrelaterad juridik, näringsrättsliga regler och fastighetsrätt. Arbetet som bolagsjurist inom avdelningen koncernjuridik är varierande och ställer krav på att du snabbt identifierar juridiska frågeställningar.

Till tjänsten på avdelningen koncernjuridik söker vi dig som har mycket goda kunskaper avseende marknadsföringsrätt och immaterialrätt och erbjuder dig möjligheten att både arbeta nära marknadsavdelningen med varumärkes- och marknadsföringsfrågor och även att arbeta med koncernövergripande projekt som involverar Spendrups och dess dotterbolag. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att granska annonser och annat marknadsföringsmaterial, granska och upprätta kommersiella avtal, administrering samt hantering av varumärkesfrågor i förhållande till externa konsulter. Du rapporterar till chefsjuristen.

För denna tjänst söker vi dig med:

 • Juristexamen och 2-4 års erfarenhet av affärsjuridiskt arbete vid advokatbyrå eller bolag,
 • förutom mycket goda kunskaper avseende marknadsföringsrätt och immaterialrätt efterfrågar vi särskilt associationsrättsliga och kunskaper i kommersiell avtalsrätt,
 • kunskaper avseende livsmedelslagstiftning är meriterande
 • du har en mycket god stilistisk, analytisk och administrativ förmåga och behärskar engelska flytande i tal och skrift
 • vi förväntar oss att du framförallt är en självständig, positiv, engagerad och initiativrik person med hög integritet som inte tvekar att fatta egna beslut
 • vidare har du lätt för att samarbeta, har ett prestigelöst förhållningssätt och delar gärna med dig av dina kunskaper
 • ser potentialen i att avdelningen koncernjuridik arbetar brett inom affärsjuridiken och därför ser en möjlighet i att på sikt växa tillsammans med koncernens behov och dina egna förutsättningar

Frågor om tjänsten besvaras av Elena Perrone,
Chefsjurist, 073 - 966 65 15


Din ansökan: 
Ansök genom att skicka in ditt CV tillsammans med dina betyg och ett personligt brev där du beskriver dina kompetenser och erfarenhet på ett utförligt sätt. Vi går igenom ansökningarna allt eftersom vi får dem och intervjuer kan ske löpande.

Som ett led i att säkerställa hög kvalitet på våra rekryteringsprocesser vill vi uppmärksamma sökande på att slutkandidater efter sitt godkännande kan omfattas av en bakgrundskontroll.

Samtliga tjänster på Spendrups omfattas av kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. De avtal vi går under är Unionen, Sveriges Ingenjörer, Ledarna och Livsmedelsarbetareförbundet.

Sista ansökningsdag: 7 juni
Tillträdesdag: enligt överenskommelse
Varaktighet/arbetstid: tillsvidare /heltid
För mer information om ansökningsförfarandet: Anna Lindqvist, chef rekrytering & employer brand 08-672 7945
Placeringsort: Vårby, Stockholm

SKICKA ANSÖKAN

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt