Skip to content

Kvalificerade jurister till vårt huvudkontor

Vi ser möjligheter, gör du?

Vi bidrar till ett väl fungerande samhälle genom att skapa balans mellan den som inte fått betalt och den som ska betala. Vi vill bidra till att människor hittar lösningar och förändrar sin situation, men framför allt vill vi motverka att människor hamnar i en svår skuldsättning. I vårt arbete är det viktigt att se möjligheter och med kundens fokus ständigt förbättra vår verksamhet.

Vårt rättsliga arbete

För att utveckla vårt arbete med rättsliga frågor har vi inrättat en ny rättsavdelning. Rättsavdelningen ska säkerställa en enhetlig rättstillämpning inom verksamheten och i uppdraget ligger också att utveckla och förbättra regelverket. Avdelningen ansvarar för styrande dokument och för att ge rättsligt stöd till myndighetens ledning. Den ansvarar också för beredning av myndighetens remissyttranden, skadeståndshantering och processföring i överrätt.

Arbetet innebär en unik blandning av komplexa offentligrättsliga och civilrättsliga frågeställningar som rör allt mellan överskuldsättning och organiserad brottslighet. Integritetsfrågor och it-relaterade frågor har stor betydelse liksom det ökade nationella och internationella samarbetet.

Ditt nya jobb

Som verksjurist arbetar du med myndighetens rättsliga utveckling och styrning. Du handlägger kvalificerade och strategiskt viktiga juridiska frågeställningar inom avdelningens ansvarsområde. Vidare bidrar du med juridisk expertkompetens i olika projekt och uppdrag samt svarar på remisser. Du har många kontakter med chefer och medarbetare inom myndigheten och företräder även vid behov myndigheten externt. Som verksjurist kommer du att vara fördjupad inom något eller några av myndighetens verksamhetsområden. Dina arbetsuppgifter bestäms närmare utifrån din kompetensprofil.

Har du den bakgrund och de egenskaper vi söker?   

Du har: 

  • Juristexamen
  • Notariemeritering eller motsvarande erfarenhet
  • Flerårig erfarenhet av kvalificerat rättsligt arbete inom offentlig verksamhet 

Vi söker en eller flera nya medarbetare som därutöver har mycket goda kunskaper om och flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete med obeståndsrätt och en eller flera som har mycket goda kunskaper om och flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete med förvaltningsrätt främst dataskydd och offentlighet och sekretess.

Det är meriterande att ha erfarenhet av lagstiftningsarbete och annat utredningsarbete, internationellt arbete inklusive EU-samarbete, e-förvaltningsfrågor inklusive elektronisk informationshantering, skadeståndshantering samt upphandlings- och avtalsfrågor.

Dina egenskaper 

Dina arbetsuppgifter varierar och vår verksamhet utvecklas. Därför vill vi att du gillar förändring och att du bidrar till effektiva lösningar.  

Du har förmåga till helhetssyn och samtidigt lätt för att växla från det strategiska till det operativa samt att snabbt sätta dig in i nya uppgifter. Det är viktigt att du har god analytisk förmåga, självständigt kan lösa komplicerade frågeställningar och har ett gott omdöme. Du är flexibel och lösningsorienterad och kan med utgångspunkt i verksamhetens behov åstadkomma resultat och driva ditt arbete framåt. 

Arbetet förutsätter att du har en god samarbetsförmåga och kan skapa och bibehålla goda relationer. Du har lätt för att kommunicera och anpassar ditt språk till mottagaren och har en mycket god stilistisk förmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Information 

Anställningen är tillsvidare med en provanställning om sex månader.

Tillträde sker enligt överenskommelse. 

Urvalstester kommer att användas. 

Läs mer om Kronofogdens verksamhet på www.kronofogden.se 

Kronofogden använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller – försäljare.  

Kontaktpersoner

Ulrika Lindén

Rättschef

010-579 25 09

Clarence Eliasson

facklig kontaktperson Saco

010-578 38 29

Arne Lundgren

facklig kontaktperson ST

010-577 59 03

Camilla Kraft

HR-konsult

010-574 67 17

Du ansöker senast 2017-05-28 via webb HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt