Skip to content

Junior Compliance Officer till Nordax Bank

Nordax är en ledande nischbank i Norden som erbjuder in- och utlåning till ca 150 000 kunder i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Tyskland. Bolagets drygt 200 anställda är alla samlade under ett tak på kontoret i Stockholm. Banken har en konservativ syn på risk och är unik bland nischbanker genom att ha flera olika finansieringskällor och en diversifierad marknadsföring. Bolaget står under tillsyn av Finansinspektionen sedan 2004 och är sedan den 17 juni 2015 noterat på Nasdaqs huvudlista.

Vi söker nu en junior Compliance Officer till vårt kontor i Stockholm.

Beskrivning

Som junior Compliance Officer på Nordax Bank kommer du att tillsammans med Chief Compliance Officer utgöra bankens complianceavdelning och ansvara för bankens regelefterlevnad. Funktionen är direkt underställd VD och rapporterar regelbundet till styrelsen.

Arbetet omfattar bl.a. att ge råd och stöd till den operativa verksamheten, följa upp verksamhetens regelefterlevnad, hålla utbildningar, genomföra omvärldsbevakning av nya och ändrade regelverk samt ge stöd vid framtagande av nya tjänster och produkter. I tjänsten ingår också att löpande rapportera de risker som kan uppkomma till följd av bristande regelefterlevnad, samt hjälpa till att identifiera och bedöma sådana compliancerisker.

Tjänsten kommer att innebära en spännande personlig utvecklingsresa där du snabbt kommer erhålla bred kompetens av praktiskt compliancearbete. Du kommer i nära samarbete med Chief Compliance Officer att vara med och vidareutveckla funktionen som har ett stort förtroende och en väletablerad position i företaget.

Kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som ska avsluta eller nyligen har avslutat din jurist- eller ekonomexamen och har upp till tre års relevant arbetslivserfarenhet, företrädesvis från banksektorn.  Har du erfarenhet av arbete med compliance, internrevision eller riskhantering i finansiell sektor är detta mycket meriterande.

För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet, god samarbetsförmåga samt vara analytisk, ödmjuk och pragmatisk. Du ska ha ett eget driv och kunna arbeta självständigt samt ha förmåga att förmedla komplicerade förhållanden till omgivningen på ett enkelt och pedagogisk sätt. Det är också viktigt att du har ett utpräglat strukturerat arbetssätt, är noggrann och kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt.

Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska. Kunskaper i andra verksamhetsspråk är mycket meriterande.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan.

Urval sker löpande, ansök därför redan idag. I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Ansökan och CV skickas till: maneli.zakipour@sharprecruitment.se. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Maneli Zakipour på tfn 0708-262796.

 

Hos Nordax får du möjligheten att arbeta hos en framgångsrik bank. I moderna kontorslokaler vid Torsplan arbetar vi i landsteam med medarbetare från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Vi har högt i tak, korta beslutsvägar och en företagskultur som präglas av nytänkande och framåtanda. Hos Nordax har du möjlighet att göra skillnad och få gehör för dina genomtänkta idéer. Tempot är stundtals högt och vi ställer höga krav på våra medarbetare samtidigt som vi är lyhörda för våra medarbetares behov och värnar starkt om vår arbetsmiljö.

 

Sharp Recruitment är specialiserad på search, rekrytering och bemanning av jurister och specialister inom områden som compliance, skatt, arbetsrätt, bygg- och fastighetsrätt m.fl. Vi erbjuder dig som kund att på ett strukturerat och kostnadseffektivt sätt hitta de främsta talangerna, oavsett dina krav. Att matcha rätt kompetens med rätt organisation kräver up-to-date branschkännedom och en förmåga att snabbt se ditt behov. Vi är stolta över vår erfarenhet, djupa kunskap och insikt om juristbranschen.  

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt