Skip to content

Fackförbundet ST söker en förbundsjurist med placering i Stockholm.

Är du jurist inom det arbetsrättsliga området och är nyfiken på en konsultativ roll där du får ett stort handlingsutrymme såväl som påverkanskraft att hjälpa andra? Har du flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och vill utvecklas i en bred och självständig roll där du får utmanas av nya problemställningar? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Beskrivning

Fackförbundet ST har över 95 000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser. Fackförbundet ST är medlem i TCO och partipolitiskt obundet. Tjänsten är placerad i nyrenoverade lokaler vid Humlegården mitt i centrala Stockholm. Läs mer om oss på www.st.org

Som förbundsjurist på Fackförbundet ST är du en av två som arbetar med kvalificerad juridisk rådgivning. Ni ansvarar för utbildningar och löpande rådgivning samt stöd till kansliets ombudsmän i deras förhandlande verksamhet samt deltar i förbundets interna arbete. Till dina arbetsuppgifter hör att:

 – Lämna arbetsrättslig rådgivning, utbilda ombudsmän och sprida information inom ST

– Genomföra rättsutredningar och medverka till lösning av tvister utom rätta

– Föra talan i Arbetsdomstolen och allmänna domstolar

– Följa rättsutvecklingen och medverka i det inhemska och EU-rättsliga förändringsarbetet

– Ansvara för framtagande och genomförande av juridisk utbildning för personal inom ST

– Delta i det förbundsinterna arbetet och representera förbundet utåt i olika sammanhang

– Bidra till en ständig pågående utveckling av det egna arbetet och enhetens processer

 I denna roll kommer du in i ärenden tidigt och agerar juridisk expert och rådgivare i din kontakt med ombudsmän, förtroendevalda och medlemmar. Du företräder förbundet i utredningar och i remissvar inom främst de arbetsrättsliga, men även civilrättsliga och förvaltningsrättsliga, områdena. Det förekommer att du driver processer i domstol och skiljenämnder varför du bör ha tidigare erfarenhet av det.

Du som söker den här tjänsten är intresserad av att hjälpa och konsultativt rådge andra och du trivs med att vara delaktig i många parallella frågor, områden och problemställningar. Vi tror att du är van vid att möta många olika typer av människor i varierande miljöer och därifrån lärt dig att snabbt anpassa dig till nya situationer. Din tidigare erfarenhet banar väg för att välgrundat och motiverat fatta egna beslut och självständigt såväl som målmedvetet ta dig i mål med uppgiften. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper som samarbetsförmåga och vilja att ta ansvar för det gemensamma arbetet och trivseln på enheten.

Är det dig vi letar efter? Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Kravprofil

  • Juristexamen
  • Några års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete
  • Erfarenhet av arbetsrättsliga ärenden
  • Processvana eller erfarenhet av arbete i allmän domstol
  • Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift, även på engelska

Meriterande

  • Erfarenhet av juridiskt arbete på förbund, myndighet eller arbetsgivarorganisation

Omfattning och tillträde

Heltid, tillsvidare. Provanställning förekommer. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Rekryteringen sköts av en rekryteringsfirma, Perido och ansökan görs via deras e-post, maila till rekrytering@perido.se ange referens 15122JA. Det går också att söka tjänsten via deras hemsida www.perido.se

Vid första kontakten med ansvarig rekryterare hos oss får du mer information om tjänsten. Så länge annonsen finns på deras hemsida är tjänsten sökbar.

Facklig kontaktperson hos Fackförbundet ST är Mikael Andersson, 08 -790 51 08

Perido

 

Om du har någon akut fråga kan du mejla vår frågemejl, du får svar vardagar inom 24 timmar. Ange tjänstens referensnummer 15122JA i ämnesraden.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt