Skip to content

Compliance Officer med inriktning mot kapitalförvaltning till Skandia

Skandia är en av Sveriges största bank- och försäkringskoncerner. Med ett förvaltat kapital på cirka 620 miljarder kr är vi också en av de största kapitalförvaltarna i försäkringsbranschen. Vi söker nu en Compliance Officer med inriktning mot kapitalförvaltning till vårt kontor i Stockholm.

Beskrivning
Som Compliance Officer hos oss kommer du att få en nyckelroll i arbetet med att stödja och följa upp Skandias regelefterlevnad på de områden som ingår i compliancefunktionens ansvar, med huvudsakligt fokus på kapitalförvaltning.

Arbetet omfattar bl.a. råd och stöd i frågor som omfattas av funktionens ansvar, uppföljning av verksamhetens regelefterlevnad, omvärldsbevakning avseende nya och ändrade regelverk, att vara ett stöd vid framtagande av interna regler samt genomföra utbildningar. 

Som Compliance Officer kommer du arbeta såväl självständigt som tillsammans med övrig personal på complianceavdelningen och, i stor utsträckning, ute i den operativa verksamheten. Skandia har verksamhet på olika platser i Sverige samt även i Litauen och Danmark vilket kan innebära ett begränsat resande i tjänsten.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig med akademisk examen inom juridik eller ekonomi och med minst 7-10 års relevant arbetslivserfarenhet. Vi tror att du har stor erfarenhet av arbete med kapitalförvaltningsfrågor i t.ex. livförsäkringsbolag, fondbolag eller värdepappersinstitut med egen kapitalförvaltning. Erfarenhet från tillsynsmyndighet, arbete i compliancefunktion och kunskap om Solvens II-regleringen är meriterande.

För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet och mycket god förmåga att arbeta självständigt. Du har lätt för att samarbeta och är duktig på att förmedla och förenkla komplicerade förhållanden till din omgivning både i tal och i skrift. Du måste också vara affärsorienterad, prestigelös, noggrann och ha ett gediget intresse för den operativa verksamheten.

Ansökan
Varmt välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. Ansökan och CV skickas till: maneli.zakipour@sharprecruitment.se. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten eller Skandia, kontakta Maneli Zakipour på tfn 0708- 26 27 96.

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Vi har 2,5 miljoner kunder i Sverige och Danmark, ett förvaltat kapital på drygt 620 miljarder kronor och 2 500 anställda. Läs mer på www.skandia.se.

Sharp Recruitment är specialiserad på search, rekrytering och bemanning av jurister och specialister inom områden som compliance, skatt, arbetsrätt, bygg- och fastighetsrätt m.fl. Vi erbjuder dig som kund att på ett strukturerat och kostnadseffektivt sätt hitta de främsta talangerna, oavsett dina krav. Att matcha rätt kompetens med rätt organisation kräver up-to-date branschkännedom och en förmåga att snabbt se ditt behov. Vi är stolta över vår erfarenhet, djupa kunskap och insikt om juristbranschen. 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt