Skip to content

Assistansjuristerna söker humanjurist

Legal Career söker för Assistansjuristerna en humanjurist till deras Stockholmskontor. Assistansjuristerna är en fullservicebyrå som hjälper personer med funktionshinder med ärenden att ansöka och överklaga personlig assistans och assistansersättning. De deltar vid hembesök och muntliga förhandlingar i domstol och i samband med Försäkringskassans omprövningar.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Legal Career och Assistansjuristernas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Legal Career

Dina arbetsuppgifter

Assistansjuristerna fortsätter att expandera och nu söker vi ytterligare en jurist med inriktning LVU, barnrätt och LSS. Stationeringsorten är på kontoret i Stockholm men resor över hela Sverige förekommer. Juristens uppgift är att biträda personer med funktionshinder i socialförsäkringsmål i förvaltningsdomstolarna. Processföringen är huvudsakligen skriftlig men muntliga förhandlingar förekommer. De övergripande arbetsuppgifterna är processföring, men arbete med uppföljning, analys och informationsspridning förekommer.

Som jurist hos Assistansjuristerna:

  • Har du ett stort engagemang för personer med funktionshinder
  • Du delar vår värdegrund och har nödvändiga egenskaper som handlingskraft, ansvarskänsla och samarbetsförmåga.

Utbildning och erfarenhet

  • Du ska ha avlagt kandidatexamen i juridik. 
  • Vi ser gärna att du är notariemeriterad eller har fått motsvarande kompetens på annat sätt. 
  • Du ska ha mycket goda kunskaper i förvaltningsprocessrätt, goda kunskaper i socialförsäkringsjuridik samt erfarenhet av skriftlig processhandling och muntlig förhandling i domstol. 

Vi söker dig som har personlig integritet och gott omdöme. Du är van att arbeta systematiskt, självständigt och resultatinriktat. Du har mycket god förmåga att analysera och strukturera komplicerade problem och kan även se lösningar och förklara. Själva hjärtat i vår organisation är mötet med människor för vi vet att det är då relationer skapas och utvecklas. Det ingår även resor, inrikes med övernattning, helg- och kvällsarbete i tjänsten. Du har till uppgift att medverka i olika evenemang för att kunna utvecklas med varumärket som står för kompetens, kvalitet och engagemang. Du är väl förtrogen med lagar som LSS och LASS. Men främst ska du vara lösningsfokuserad, förstå vikten av ditt arbete och att inställningen till ditt arbete kommer att vara avgörande för vilka resultat du kommer att uppnå i vår organisation.

Skicka din ansökan med CV och ett personligt brev senast den 1/6 2017 till: rekrytering@legalcareer.se

Vid frågor kontakta rekryteringsansvarig:
Hanna Renström: 08-509 333 342, hanna.renstrom@legalcareer.se

 

Legal Career – Din rekryteringspartner
Vi är specialiserade på rekrytering, search och bemanning inom juristbranschen. Vår mångåriga erfarenhet inom kompetensförsörjning för jurister och vårt unika nätverk gör att vi kan matcha rätt kandidat till rätt uppdrag – direkt och utan omvägar.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt