Skip to content

Affärsjurist till Handelsbanken, Regionbanken Sydöstra Sverige

Några ord om Handelsbanken

Handelsbanken är en internationell bank med över 400 kontor i Sverige och bankkontor i runt 20 länder. Vi är en decentraliserad organisation där stort ansvar för kunden ligger ute på respektive bankkontor, både vad gäller privat- och företagskunder. Långsiktiga affärsrelationer, lågt risktagande och kostnadsmedvetenhet är hörnstenar i Handelsbankens företagskultur, och lägger grunden för att vår verksamhet bedrivs på ett ansvarsfullt, hållbart och framgångsrikt sätt.  Mer om oss på www.handelsbanken.se 

Vi söker nu en affärsjurist med placering i Malmö. 

Din roll

Avdelningens verksamhet består i att utgöra affärsstöd för regionbankens ca 80 kontor samt för regionens interna avdelningar genom rådgivning inom ett brett spann av frågor av affärsjuridisk karaktär, däribland frågeställningar inom krediträtt, avtalsrätt, associationsrätt och fastighetsrätt. Rådgivningen omfattar även frågor kring ställföreträdarskap och tangerar därmed till viss del familjerätten. I arbetet ingår att upprätta, hantera och granska olika typer av kredit- och säkerhetsavtal, hantera obeståndsärenden och tvister.  Avdelningen ansvarar också för kundkännedoms,- penningtvätts- och  kundklagomålsfrågor inom regionen. I dagsläget består avdelningen av sammanlagt 4 personer, varav 2 jurister. 


Din profil

En stor del av arbetet består av affärsjuridisk rådgivning till regionens kontor. Vi söker dig som har ett stort affärsmässigt intresse och förstår vikten av god service. Du ska ha en juridisk kandidatexamen med några års erfarenhet från juridiskt arbete. Goda kunskaper och erfarenhet inom fastighets-,  finans-  och obeståndsrätt är meriterande. En stor del av arbetet innebär att stötta och serva organisationen med rådgivning och avtalshantering och du måste därför ha en förmåga att se och hantera affärsmässiga aspekter. Du ska ha lätt för att arbeta i grupp men besitta en självständig drivkraft och vara initiativtagande. Du är noggrann, prestigelös, med en förmåga att snabbt tränga in i frågeställningar och på ett pedagogiskt vis kunna förklara och föreslå lösningar på problem. Du känner dig bekväm med att hålla utbildningar för verksamheten i olika juridiska frågeställningar. Du är en mycket god kommunikatör såväl på svenska som på engelska.

Välkommen med din ansökan:

Ansök HÄR

Kontaktuppgifter:

Anna Wanby 

Sista ansökningsdag:

2017-06-30

 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt