Skip to content

Skribent sökes till juridisk nyhetsbyrå

Den juridiska nyhetsbyrån Blendow Lexnova levererar varje månad hundratals juridiska nyheter till sina prenumeranter. På den centralt belägna redaktionen i Stockholm bearbetar våra jurister dagligen nya domar och beslut. I vårt nyhetsbrev levererar vi redaktionella texter där kärnan i de mest intressanta avgörandena kort och koncist refereras. Vi söker nu en jurist som inspireras av tanken på att kombinera juridik och journalistik.

Arbetsbeskrivning 

Som juristskribent på Lexnova-redaktionen kretsar dina arbetsuppgifter mycket kring författandet av egna texter om aktuella domstolsavgöranden. Du tolkar och refererar avgörandena och får stöd av mer erfarna medarbetare så att du kan utveckla såväl dina språkliga som juridiska färdigheter. Du får även arbeta redaktionellt med intake och följa processen från urval av intressanta avgöranden till färdig nyhet. Dina texter används på vår webbplats, i våra nyhetsbrev och kan även komma att publiceras i systerpublikationen Dagens Juridik.

Som sökande ser vi gärna att du har intresse för skatterätt eftersom du kommer att ha ett primäransvar för detta rättsområde. Det är dock viktigt att vara beredd att hantera omväxlande rättsområden, och inom ramen för tjänsten kommer du löpande att få chans att bekanta dig med många olika discipliner och skaffa dig en gedigen allmänbildning inom den juridiska sfären.

Tjänsten avser heltidsarbete med fast lön och sex månaders provanställning. Arbetet utförs under kontorstid i våra attraktiva lokaler i centrala Stockholm. Du kommer att bli en del av ett mindre team där du har goda utvecklingsmöjligheter.

Krav 

Som sökande vill vi att du har en juristexamen eller att du är i det absoluta slutskedet av din utbildning på juristprogrammet. Det är viktigt att du har intresse och fallenhet för att skriva på svenska. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av skrivande och/eller korrekturläsning, men det är inget krav. 

Vi värdesätter om du är lyhörd och anpassningsbar samt har förmåga att arbeta självständigt under tidspress. Grundläggande datorvana är en förutsättning.

Ansökan och tillträde 

Skicka ett personligt brev med CV och betygsutdrag till isak.bellman@blendow.se. Märk din ansökan ”Juristskribent, heltid”.
Vi tar emot ansökningar fram till 28 maj, men tjänsten kan komma att tillsättas även före ansökningstidens utgång.
Tänkt tillträde 14 augusti 2017.

Nyhetsbyrån Blendow Lexnova, www.lexnova.se,
är en del av Blendow Group.
Blendow Group, Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt