Skip to content

Senior bolagsjurist till Länsförsäkringar

Länsförsäkringar – en unik arbetsgivare

Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag. Välkommen till en bank- och försäkringsgrupp som inte är riktigt som alla andra.

Läs mer om Länsförsäkringar AB med dotterbolag på: http://www.lansforsakringar.se/om-oss/om-lansforsakringsgruppen/lansforsakringar-ab/

Om verksamheten

Avdelning Bolagsjuridik ingår i vd-stab Juridik. Bolagsjuridik arbetar brett inom affärsjuridiken med särskilt fokus på associationsrätt, avtalsrätt och näringsrättsliga regler. Andra prioriterade områden är IT-rätt, kapitalförvaltningsjuridik, immaterialrätt, marknadsrätt, konkurrensrätt och transaktionsrelaterad juridik. Avdelningen består i dag av sju jurister och en assistent.

Om jobbet

Du kommer att arbeta brett och bistå Länsförsäkringar AB-koncernen med juridisk rådgivning inom Bolagsjuridiks ansvarsområden. Du kommer att granska och upprätta avtal, tolka och tillämpa lagar och andra regler, delta i projekt och arbeta med Länsförsäkringar AB-koncernens interna regelverk. Du kommer även att ha styrelsesekreteraruppdrag i något av Länsförsäkringar AB-koncernens tillståndspliktiga bolag.

Vem är du?

Vi vill att du har en jur kand-examen, gärna med tingsmeritering eller annan likvärdig arbetslivserfarenhet och minst sex års kvalificerad erfarenhet av affärsjuridiskt arbete vid advokatbyrå eller företag. Förutom goda kunskaper inom associationsrätt och allmän avtalsrätt efterfrågar vi särskilt kunskap om - och praktisk erfarenhet av - de regelverk som styr försäkringsbolag och dess verksamhet.

Som person är du en lagspelare med mycket god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du är strukturerad, resultatorienterad och har hög arbetskapacitet. Vi värdesätter integritet och ett prestigelöst förhållningssätt. Du är analytisk och har en god stilistisk förmåga och behärskar engelska i tal och skrift.

Du erbjuds

Du erbjuds en spännande och varierad roll som bolagsjurist hos en unik arbetsgivare inom bank- och försäkring där du kommer ges tillfälle att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom försäkringsområdet. Kontoret är beläget på Gärdet i Stockholm. Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.

Ansök

Då urvalsprocessen sker löpande är det viktigt att du skickar din ansökan med CV så snart som möjligt via ansökningsknappen nedan. Vid frågor kontakta Johan Kjellberg på 070-2701218 alternativt via email: johan.kjellberg @ brillosearch.se

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt