Skip to content

Regionjurist till Enheten för juridik i Malmö och Kristianstad

Gör skillnad. Varje dag.

Region Skåne är en av Sveriges största arbetsgivare med cirka 34 000 anställda inklusive regionens bolag och tillhandahåller viktiga samhällstjänster för mer än 1,3 miljoner invånare i Skåne. Utöver regionens bolag är Region Skåne indelat i olika förvaltningar med ansvar bland annat för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur och administration. Koncernkontoret är en övergripande förvaltning som arbetar mot hela Region Skåne. Enheten för juridik är en del av Koncernstab kansli inom Koncernkontoret, som är Region Skånes centrala tjänstemannaledning. Enheten består idag av tio jurister som ger juridisk rådgivning till Region Skånes verksamheter och bolag.

Arbetsuppgifter

Utmana dig själv i en spännande verksamhet! 

Enheten för juridik söker nu en jurist med erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och intresse av att arbeta med samhällsviktiga frågor. Du kommer att arbeta med att ge kvalificerad juridisk rådgivning till Region Skånes samtliga verksamheter och bolag, granska och bistå vid upprättande av avtal samt upprätta rättsutredningar och andra juridiska dokument. Tjänsten innefattar även handläggning av juridiska ärenden, att företräda Region Skåne i domstolsprocesser samt genomföra utbildningar och presentationer inom olika rättsområden. Du kommer också att delta som juridisk sakkunnig i särskilda projekt samt medverka i nätverk och förmedla extern juristkompetens. Vi kan erbjuda dig goda möjligheter till utveckling. 

Geografisk placering är Kristianstad eller Malmö. Eftersom rollen innebär juridisk rådgivning till Region Skånes samtliga verksamheter som är lokaliserade på flertalet orter i Skåne, bland annat Kristianstad och Malmö, krävs flexibilitet för juridisk rådgivning på annan ort än placeringsort.

Kvalifikationer

Vi välkomnar dig med jur. kand. eller juristexamen med erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete, gärna minst ett par års erfarenhet. Det är en fördel om du har erfarenhet av eller intresse för arbete inom hälso- och sjukvårdsjuridik. Vidare är erfarenhet av notariemeritering från förvaltningsrätt eller tingsrätt samt erfarenhet från offentlig verksamhet meriterande. 

Du bör ha fördjupade kunskaper och/eller särskilt intresse av något eller några av följande rättsområden: Hälso- och sjukvårdsrätt, offentlighets- och sekretesslagstiftning inklusive integritetslagstiftning, kommunalrätt, kommersiell avtalsrätt inklusive IT-rätt, offentlig konkurrensrätt, upphandlingsjuridik eller EU-rätt.

Tjänsten förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt att förmedla juridiska frågeställningar på ett lättbegripligt sätt. Som person har du god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat. Du är initiativtagande, flexibel och har en stark drivkraft. Därutöver agerar du proaktivt och har ett lösningsinriktat arbetssätt. Du kan hantera parallella ärenden och prioritera mellan olika arbetsuppgifter.

Vi tillämpar löpande urval så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör. 

Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt