Skip to content

Lärarförbundet söker förbundsjurist

Vill du jobba med att ge världens viktigaste yrke bättre villkor och förutsättningar? Att jobba på Lärarförbundet innebär att arbeta med en av Sveriges mest diskuterade fråga. Skolan är avgörande för Sveriges framtid och en nyckel till integration. Vi brukar säga att allt börjar med en bra lärare. Och lärare ska ha bra löner och bra villkor. Vi som jobbar här vill vara personliga, öppna, framåtsyftande, fokuserade och aktiverande, det är också egenskaper vi söker när vi letar efter nya medarbetare. Allt för att skapa goda förutsättningar och medlemsvärde för 235 000 medlemmar.  
 
Lärarförbundet söker en förbundsjurist till Lärarförbundets centrala kansli. 
 
Dina arbetsuppgifter: 
Som förbundsjurist stödjer du förbundets kärnverksamhet genom att ansvara för kunskap, stöd, rådgivning, kvalitetssäkring, utbildning och policyarbetet inom det juridiska området. Du medverkar bland annat till att tillvarata medlemmarnas och förbundets rättsliga  
anspråk och driver i förekommande fall processer i domstol och skiljenämnd. Du kan även komma att uppträda som målsägandebiträde för medlemmar som utsatts för brott i sin yrkesverksamhet. Du kommer också att skriva remissyttranden och arbeta med utbildning för våra ombudsmän. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp bestående av tre förbundsjurister och en biträdande förbundsjurist som arbetar tätt tillsammans med stöd av en administratör. På enheten finns även förbundets kollektivavtalsförhandlare och expertfunktioner.
 
Om dig: 
För att lyckas i rollen behöver du ha:  
- jur. kand och erfarenhet av juridiskt arbete främst inom det arbetsrättsliga området, gärna med  
erfarenhet av arbete inom arbetstagar-/arbetsgivarorganisation, 
- processvana och/eller erfarenhet av arbete i domstol, 
- erfarenhet från att ha agerat målsägandebiträde eller har motsvarande erfarenhet, 
- förmåga att skapa kontakter och få förtroende,
- analytisk förmåga, 
- arbetar självständigt och har en god samarbetsförmåga, 
- förmåga att uttrycka dig bra och  målgruppsanpassat både i tal och i skrift.  
 
Vad kan vi erbjuda dig: 
Du kan se fram emot ett omväxlande jobb i en organisation som är inne på en spännande förändringsresa. Självklart har vi kollektivavtal med tjänstepension. Vi erbjuder dig subventionerade luncher, flexibla arbetstider och vår förmånsportal – som har Sveriges största utbud av förmåner och personalrabatter. Vi är stolta över att vi i år vann Guldnappen – vi kan nu titulera oss Sveriges bästa arbetsgivare för småbarnsföräldrar. Vi är också stolta över resultatet från vår senaste medarbetarundersökning. Den visade att hos oss är ledarskapet bra, stämningen god och medarbetarna upplever att de arbetar mot tydligt uppställda mål.  
 
Vi sitter i Lärarnas hus på Stora Essingen i Stockholm i ljusa, fina lokaler. Hit tar du dig enkelt med tvärbanan eller med buss.  
Vi förutsätter att du delar Lärarförbundets grundläggande fackliga värderingar. Lärarförbundet strävar i alla avseenden efter frihet från diskriminering och lika möjligheter för alla. Individuell lönesättning tillämpas. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.  
 
Välkommen med din ansökan så fort som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande.  
 
Vi har tagit ställning till vilka rekryteringskanaler vi använder oss av. All annons- och marknadsföringsförsäljning undanbedes.

Kontakta oss
Kristina Hovlid 
Unionenklubben
kristina.hovlid@lararforbundet.se
070-277 41 40

Kirsi Piispanen 
Akademikerföreningen
kirsi.piispanen@lararforbundet.se
08-7376918

Camilla Brown 
Enhetschef
camilla.brown@lararforbundet.se
08-7376665

Sista ansökningsdag: 2017-05-03

ANSÖK HÄR

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt