Skip to content

”Klienterna vill inte träffa uttröttade advokater" - hon satte arbetsmiljön i centrum när hon startade byrå

Advokat Anna Lööv gästar nätverket Legally Lady. Foto: Model house

Advokaten Anna Lööv startade advokatbyrån Kompass för drygt tio år sedan. Nu på fredag, den 21 april, träffar hon kvinnliga jurister på en karriärfrukost hos Legally Lady. Det handlar om att starta eget, att skapa en god arbetsmiljö - där även klienterna inkluderas.

 

- Vi ställer upp för våra klienter i vått och torrt men det är sällan som vi får telefonsamtal på sena kvällar eller helger, säger Anna Lööv.

- Jag tror att de väljer oss för att de helt enkelt känner igen sig och inte heller vill ha en stenhård kultur där man möter uttröttade och hålögda människor som inte får ha ett liv.

"God arbetsmiljö gynnar hela verksamheten"
Har man en bra arbetsmiljö märks det även för klienterna och det gynnar hela verksamheten. Det konstaterar advokaten Anna Lööv som för tio år sedan startade den egna advokatbyrån Kompass.

- Jag ville skapa en arbetsplats där jag själv ville jobba. Det handlar om att kunna vara stolt över sin arbetsplats men också över sin prestation, säger hon.

Ingen självklarhet men en dröm
När Anna Lööv gick från den större advokatbyrån till egen verksamhet var det ingen självklarhet men en dröm.

- Det där med starta eget, tänkte jag, blir när jag närmar mig 50 år och har tillräckligt med erfarenhet men så insåg jag att jag inte behövde vänta.

Efter barnledighet och en längre resa började hon utforska möjligheterna och anlitade en personlig coach för att sortera tankarna.

-Jag blev nästan besatt av tanken på egen verksamhet men samtidigt var jag orolig för att ingen skulle efterfråga mina tjänster och att mina arbetskollegor skulle tycka att jag svek.

Glad att hon tog steget
Men istället fick hon stöd -bland annat från en av sina chefer som till och med förmedlade ett uppdrag till hennes nystartade byrå. Nu är hon glad att hon tog steget och hon tror att hon lyckats skapa en arbetsmiljö som även bidrar till bättre lönsamhet.

- Man kan försöka skapa där man står och titta på vad man kan vinna på att ha en balans på arbetsplatsen. En sund företagskultur märks även för klienterna.

- Det kan ha stor betydelse för de personer som tar emot våra tjänster och vara viktig för att kunna skapa förtroendefulla relationer.

Hon vill uppmuntra andra att också försöka påverka sin arbetsmiljö i positiv riktning och menar att det finns enkla medel för att åstadkomma förändringar.

 

Anmäl dig till frukosten med Anna Lööv - nu på fredag>>

Ansök om medlemskap i Legally Lady >>


Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt