Skip to content

Hovrättsråd med samhällsengagemang tar över som redaktör för Svensk Juristtidning

Hovrättsrådet Per Claréus tar över som redaktör för anrika Svensk Juristtidning.

Hovrättsrådet Per Claréus har utnämnts till ny redaktör för den rättsvetenskapliga tidskriften Svensk Juristtidning, SvJT. "Jag tar med mig mitt stora intresse för samhällsfrågor in i redaktör-skapet", säger han.

 

Per Claréus utnämndes av styrelsen för Svenska Juristtidning igår. Han tillträder som ny redaktör den 1 juli och efterträder då departementsrådet Charlotte Kugelberg som har varit redaktör de senaste fem åren.

Per Claréurs är till vardags hovrättsråd vid Svea hovrätt och har en mångårig erfarenhet som både redaktionssekreterare och redaktionsmedlem för Svensk Juristtidning.

Han var tidigare pressekreterare åt Beatrice Ask under hennes tid  justitieminister och har utöver sin domarkarriär längs den traditionella domarbanan varit engagerad i frågor kring media och samhälle.

- Min främsta uppgift som redaktör blir att bibehålla den höga kvalitén i tidningen så att den kan fortsätta att vara en trovärdig rättskälla.

- Men jag tar också med mig mitt stora intresse för samhällsfrågor in i redaktörskapet som en extra krydda och bonus. Artiklarna i SvJT har ett djup som innehåller gedigna analyser som passar väl in i den allmänna samhällsdebatten.

Svensk Juristtidning grundas för 101 år sedan och är en av de ledande rättsvetenskapliga tidskrifterna i Sverige.

År 2014 blev SvTJ, utöver sin tryckta upplaga, även en gratis nättidning - en digitalisering som också gäller tidskriftens arkiv.

 

Läs Svensk Juristtidning på nätet här - SvJT.

 

  • Stefan Wahlberg

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt