Skip to content

Han är "advokaternas advokat" för femte året i rad - här är advokaternas egna favoriter

Advokaternas advokater: Johan Eriksson, Lars Kruse, Ulrika Borg, Thomas Olsson och Björn Hurtig.

För femte året i rad tar Johan Eriksson hem förstaplatsen i undersökningen "Advokaternas advokat" - alltså undersökningen om den advokat som andra advokater helst själva skulle välja som brottsmålsadvokat. Det visar den undersökning som Dagens Juridiks systerpublikation Legally Yours har genomfört i år.

 

Av de över 1 100 advokater som svarat på frågorna i Legally Yours undersökning är det 331 som arbetar med brottmål eller annan humanjuridik. Bland dessa advokater är det 18 procent som helst skulle anlita Johan Eriksson.

Även bland affärsjurister står Johan Eriksson högst i kurs. Där är det 17,6 procent av de svarande som skulle anlita honom.

Ett par av motiveringarna lyder.

"Jag har jobbat 3,5 år i domstol och hann se många olika ombud. Johan Eriksson stack ut med marginal i skicklighet, noggrannhet och begåvning. Att se honom var en show där han genomgående gjorde ett enastående jobb under en månads förhandling. Han visade att det, tyvärr, i Sverige har stor betydelse vem du har som försvarare.”

”Simply the best!”

Här är resten av fem-i-topp-listan:

Lars Kruse (5 procent)

Ulrika Borg (4 procent)

Thomas Olsson (4 procent)

Björn Hurtig (3,5 procent)

 

"Advokaternas advokat" i Legally yours.

 

Peter Johansson/LY

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt