Skip to content

Bolagsjurist till börsbolag

För uppdragsgivares räkning söker vi en affärsmässig jurist som vill bli en del av bolagets juristteam. Bolaget är noterat vid Nasdaq OMX Nordic, Large cap och har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Du kommer att arbeta nära bolagets koncernledning såväl som kunder och leverantörer. Arbetsplatsen är på koncernkontoret i Stockholm.

I tjänsten kommer du att stötta hela organisationen med affärsjuridisk rådgivning. Arbetet har en stor variation, både vad avser arbetsuppgifter och juridiska områden där fokus ligger på entreprenadrätt, avtalsrätt, börs- och bolagsrätt. Andra rättsområden kan vara hyresrätt, offentlig upphandling, compliance eller M&A.

Erfarenhet

Vi söker dig som har en juristexamen och därefter ungefär 4-7 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå eller bolag. Tingstjänstgöring är meriterande. Eftersom en stor del av arbetet innebär att stötta och serva organisationen med rådgivning och att skriva avtal bör du ha intresse för kommersiella frågor och ha erfarenhet av avtalsprocessen. Vi söker mer en nyfiken generalist än en specialist men ser gärna att du har viss förståelse och erfarenhet gällande entreprenadrätten.

Arbetet sker både på svenska och engelska varför du måste ha goda kunskaper i båda språken.

Egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du förväntas vara både självständig och affärsmässig samt ha ett starkt eget driv. Du kommer att vara delaktig och involverad tidigt i affärerna varför du måste ha ett genuint intresse och engagemang för affärsverksamhet och vara resultatorienterad. Som person tycker du om att ge service och att samarbeta med andra. Du är trygg, förtroendeingivande, positiv och prestigelös.

Är detta nästa utmaning för dig?

Vill du veta mer om detta spännande bolag? Välkommen att kontakta Susanne Falk på Falk Search, tel 0762 82 88 89, om du har frågor. Maila din ansökan med CV och personligt brev till CV@falksearch.se.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt