Skip to content

Vikarierande verksjurist

Vill du arbeta i en organisation vars verksamhet har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle? Vi söker nu en verksjurist för ett vikariat till och med november 2017 med tillträde snarast. Det kan finnas möjlighet till förlängning.

Dina arbetsuppgifter
Du arbetar med stöd och rådgivning till myndigheten i juridiska frågor och tar fram rättsutredningar. Du handlägger förvaltningsrättsliga ärenden, granskar avtal, arbetar med intern och extern utbildningsverksamhet samt tar fram beslutsunderlag och remissyttranden.

Du tillhör juridiska enheten som består av åtta medarbetare och som har ett övergripande ansvar för myndighetens rättsliga frågor. Den är ett juridiskt stöd för ledningsgruppen och för myndighetens avdelningar.

Enheten ansvarar för att:

  • juridiskt kvalitetssäkra myndighetens ärendehantering och beslut
  • delta i myndighetens föreskriftsarbete
  • upprätthålla och utveckla myndighetens juridiska kompetens.

Befattningen är säkerhetsklassad och du kan komma att ingå i myndighetens krisorganisation.

Är du den vi söker?
Du har juristexamen. Du har även notariemeritering eller annan motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har flera års erfarenhet av arbete i offentlig sektor.

För att fungera bra i rollen som verksjurist behöver du:

  • ha lätt för att skapa kontakter och samverka med andra
  • ha gott omdöme och hög integritet
  • vara van vid att arbeta självständigt
  • vara noggrann och analytisk
  • vara serviceinriktad.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Att jobba hos oss
Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Här får du möjlighet att delta i arbetet för ett strålsäkert samhälle. Våra drygt 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Du får använda och utveckla din spetskompetens tillsammans med experter som arbetar med frågor som har långsiktig betydelse för människor, miljö och samhälle. Vi strävar hela tiden efter att utveckla verksamheten. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. Vårt kontor ligger vid Solna strand nära Stockholm.

För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv. Våra villkor och förmåner

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta enhetschef Charlotte Waller Dahlberg, telefon 08-799 42 48. Fackliga företrädare är Lars Bennemo, Saco, telefon 08-799 41 99, och Michael Wallin, ST, telefon 08-799 42 87. 

Vi vill ha din ansökan senast den 10 april 2017.

Mer om oss
Film om att jobba hos oss

Övrig information

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt