Skip to content

Vattenfall AB söker en Bolagsjurist

Vattenfall gör f.n. stora investeringar inom förnyelsebar kraftproduktion och inom elnätsverksamheten. Vi har också ambitionen att väsentligt utveckla och digitalisera vårt produktutbud på energiområdet, vilket sammantaget ställer stora krav på kvalificerad juridisk support. En av våra medarbetare inom Legal Nordic kommer snart att byta arbete och vi behöver därför förstärkning

Vattenfalls juridiska avdelning ansvarar för alla juridiska frågor i Vattenfall-koncernen, förutom arbets- och skatterätt. Vattenfalls juristavdelning i Arenastaden i Solna består av drygt 20 personer fördelat på Corporate Legal & Integrity, Legal Nordic samt Kundombudsmannen.

Dina arbetsuppgifter som Bolagsjurist 

  • Du skall upprätta och granska avtal och andra juridiska dokument.
  • Delta i förhandlingar, göra rättsutredningar, hantera tvister och analysera ny lagstiftning såväl på nationell som på EU-nivå. 
  • Du kommer vidare medverka i kontakter med domstolar och andra myndigheter. 
  • Hålla i internutbildning och ge löpande rådgivning i stora och små frågor till verksamheten.
  • Arbete i projektgrupper och resor inom Sverige kommer att ingå i arbetet.

Kvalifikationer och personliga egenskaper 

Du som söker har juridisk kandidat examen, mycket goda teoretiska kunskaper och minst 4-5 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete med tyngdpunkt på avtals-, entreprenad- och fastighetsrättens område. Erfarenhet av energi-, konsument- och upphandlingsrätt är meriterande. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Meriterande om du har erfarenhet av energibranschen och infrastrukturprojekt.

Som person är det viktigt att du är självgående med starkt driv, är strukturerad, har ett gott omdöme samt god samarbetsförmåga. Du ser sambandet mellan juridiken och affären och tycker om att arbeta i projektform och att hantera såväl stora som små ärenden. Du uppskattar att blanda välbekanta frågeställningar med nya utmaningar. Du är kontaktskapande såväl internt som externt samt har ett stort engagemang och ger ett affärsmässigt bemötande.

Placeringsort: Solna

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Sundin, +46 70 5395221. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Shala Jamshid, Shala.Jamshid@vattenfall.com . Fackliga representanter C_G Angelin (Akademikerna), Björn Jamm (Unionen), Lennart Bengtsson (SEKO), Birgitta Carlsson Allmér (Ledarna).  Du når dem via Vattenfalls växelnummer 08-739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 9 April 2017 

Ansök HÄR

Vår organisation
Vattenfall är en av Europas största el- och värmeproducenter. Vi har idag ca 11,5 miljoner kunder.  Vår huvudprodukter är energitjänster, el, värme och gas. Verksamheten bedrivs främst i Sverige, Tyskland, Nederländerna, Storbritannien, Finland och Danmark. Antalet anställda inom koncernen uppgår till ca 22 000.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt