Skip to content

Tingsmeriterad jurist till allmänjuridiska enheten på juridiska avdelningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ska styra och stötta stadens övriga verksamheter och för egen del genomföra beslut utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige fastställt. Vi är ca 300 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.

Stockholm stads juridiska avdelning finns inom stadsledningskontoret. Våra uppdragsgivare är stadens nämnder, förvaltningar, bolag och stiftelser. Avdelningens uppgift är dels att ge uppdragsgivarna juridisk sakkunskap och service, dels att ge service åt kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, dess utskott, beredningar och råd samt rotlar och partikanslier. Avdelningen ansvarar även för kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens diarium och arkiv. Vi är totalt 48 medarbetare på avdelningen. Avdelningen är uppdelad i fyra enheter – allmänjuridiska enheten, social- och skoljuridiska enheten, enheten för verksamhetsstöd samt enheten för kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens kansli – KF/KS-kansli.

Vi söker nu en tingsmeriterad jurist till allmänjuridiska enheten.

Arbetsuppgifter

  • Vara rådgivare till de kommunala förvaltningarna och till stadens bolag och stiftelser
  • Företräda staden som ombud i domstolar m.m.
  • Lämna yttranden i juridiska frågor
  • Upprätta, granska och tolka avtal
  • Biträda i förhandlingar
  • Genomföra utbildningar
 

Arbetsområdena är främst fastighetsrätt, avtalsrätt, kommunalrätt, offentlighet- och sekretess, upphandling och skadeståndsrätt men även miljörätt och entreprenadrätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jur.kand. examen och som fullgjort notarietjänstgöring vid tingsrätt. Vi ser gärna att du därutöver har erfarenhet av något av angivna rättsområden, särskilt fastighetsrätt. Du ska vara kommunikativ och ha god förmåga att skapa bra relationer på din arbetsplats och till dina uppdragsgivare. Arbetet kräver att du är noggrann, har gott omdöme och är snabb och effektiv. Du ska kunna förhandla och föra processer och uttrycka dig klart och tydligt i tal och skrift.

Krav på arbetslivserfarenhet: Tingstjänstgöring vid allmän domstol

Villkor

OBS! Komplettera gärna din ansökan med betyg/intyg.

Stockholms stad arbetar med kompetenbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer och ANSÖK HÄR

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad 100 %

Ort: Hantverkargatan 3A

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer: 2017/1503

Kontakt

Kristina Westerlind, Enhetschef , 08-508 297 41

Catharina Gyllencreutz, Avdelningschef, 08-508 297 50

Facklig företrädare

Anna-Maja Hellberg, SACO, 08-508 40 624

Annica Walther, Vision, 076-12 41 553

Publicerat 2017-03-14

Sista ansökningsdag 2017-04-06

Utbildningskrav Högskola/universitet

 

 

 

 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt