Skip to content

Teknikintresserad handläggare för arbete med policyrelaterade frågor i försvarsunderrättelseverksamhet

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en serviceinriktad handläggare till Cyberavdelningen. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Uppdraget som handläggare innebär att vara väl insatt i signalspaningsverksamheten och i aktuellt regelverk för att kunna stödja verksamheten i policyrelaterade frågor.

I nära samarbete med enhetschef och kontorschef arbetar du med att stödja metod- och verksamhetsutveckling inom signalunderrättelseområdet. Du kommer att tillsammans med Rättskontoret och Chefsjuristen utreda uppkomna juridiska frågor i syfte att skyndsamt säkerställa lagstöd för nya metoder. I detta ingår även att förbereda arbetsledningsbeslut och andra nödvändiga beslut och överenskommelser för att verksamheten ska kunna utföras utan fördröjning.

En av dina viktigaste arbetsuppgifter är att säkerställa korrekt hantering i förhållande till gällande tillstånd och att personuppgiftsbehandling sker i enlighet med FRA PUL samt bistå i integritets- och sekretessfrågor ur ett verksamhetsperspektiv. Du driver och utvecklar verksamhetens föreskrifter samt hjälper till att tolka lagar och föreskrifter.  Att handleda, informera och utbilda verksamhetens medarbetare i policyfrågor utgör en del av tjänsten.

Din främsta utmaning är att arbeta med juridiska frågor inom ett område i ständig förändring och samtidigt i en verksamhet under uppbyggnad. Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det.

Du kan

 Vi ser att du har en akademisk utbildning, gärna inom juridik alternativt data- och telekommunikation, nätverk och/eller IP-teknik, eller så har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet.

Vi ser att du har arbetat som handläggare inom offentlig sektor i 1-3 år. Det är positivt om du har erfarenhet av att arbeta med juridiska frågeställningar samt om du har erfarenhet från telekom- och/eller IT-branschen eller annan underrättelsemyndighet. Du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska. Vidare har du goda datakunskaper och en grundförståelse för data- och telekommunikation, nätverk och/eller IP-teknik.

Du är

 Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som samarbetar bra med andra, är handlingskraftig och ansvarstagande. Du är en person med ett strategiskt och långsiktigt synsätt som ser vad som behöver göras och ser till att arbetet blir gjort med god struktur och kvalitet, även i stressiga situationer. I och med att du har många kontakter både internt och externt ställs det höga krav på att du har hög integritet, är professionell och tillmötesgående samt att du har lätt för att skapa goda relationer. Du har god förmåga att hantera komplicerade språkliga underlag, är välformulerad i både tal och skrift och säkerställer att budskap når fram på ett tydligt sätt.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som handläggare hör du till vår Cyberavdelning. Avdelningen ska bidra till att stärka skyddet mot kvalificerade IT-angrepp hos samhällsviktig verksamhet i Sverige. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Jim Nyberg på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2017-03-26.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt