Skip to content

Sweco söker engagerad bolagsjurist

Sweco Sverige är det största affärsområdet inom Sweco-koncernen med cirka 5,600 medarbetare. I Sverige erbjuder Sweco ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri.

Vill du ha ett jobb som gör skillnad? Då är du välkommen till Sweco! Den framtid som kan kännas avlägsen i resten av samhället är i högsta grad närvarande hos oss. Att ligga steget före är vårt jobb. Resultatet – allt ifrån rent vatten och varma hus till effektiva kommunikationer och moderna sjukhus – blir verklighet för de flesta andra först i framtiden.

Just nu söker vi en affärsjurist till vår juristavdelning med placering vid vårt huvudkontor i Stockholm. Avdelningen, som är en del av koncernstaben, består av tre jurister inklusive chefsjuristen för Sverige som du kommer att rapportera till.

Din kommande roll
Som bolagsjurist kommer du framförallt att arbeta med Swecos verksamheter i Sverige. Arbetet kommer att vara omväxlande och spänna över de flesta rättsområden. Arbetet kräver att du är van att förhandla och driva juridiska frågor självständigt. Du måste även våga ta snabba beslut utan att fördenskull göra avkall på den juridiska riskbedömningen.

Dina erfarenheter
Vi söker dig som har en jur kand examen med 4-6 års erfarenhet från advokatbyrå och/eller bolag. Framförallt är goda kunskaper i kommersiell avtalsrätt och tvistelösning av vikt för tjänsten eftersom du bland annat kommer att hantera tvister och skadeärenden. Du bör vara en god förhandlare och van vid att hantera tvister. Kunskaper i offentlig upphandling och konsult- eller entreprenadrätt är meriterande.

Om dig
Som person är du engagerad, utåtriktad, förtroendeingivande och prestigelös. Du tycker om att ge råd och service till olika delar och nivåer av organisationen. Du måste själv kunna planera ditt eget arbete och prioritera mellan arbetsuppgifterna. Du har ett sinne och intresse för affärer. Du kommer också att ansvara för ärenden där externa advokater utför arbete för bolagets räkning. Vi förutsätter att dina kunskaper i svenska och engelska är utmärkta i såväl tal som skrift eftersom en stor del av våra affärer sker internationellt.

Sweco erbjuder
Vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser. Hos oss får du möjlighet att forma ett hållbart samhälle genom att arbeta i en organisation som tar ansvar och skapar verklighet av visioner. Du får jobba med kompetenta kollegor som brinner för att skapa smarta lösningar. Att arbeta på Sweco innebär att arbeta med många olika typer av projekt, både i storlek och i karaktär. Vi samarbetar med våra kollegor runt om i Europa vilket gör att du kommer vara del av en internationell gemenskap.

Vill du vara med och forma framtiden?  Då ser vi fram emot Din ansökan!

Kontaktperson: I denna rekrytering samarbetar vi med von Feilitzen & Partners. Välkommen med din ansökan och frågor till Rosita von Feilitzen, telefon 073-540 57 07. Skicka din ansökan till rosita@vonfeilitzen.se med CV, personligt brev och betyg snarast, eftersom intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdag är den 31 mars 2017.

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 14 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur med en omsättning på cirka 16 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt