Skip to content

Skattejurist till allmänjuridiska enheten på juridiska avdelningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ska styra och stötta stadens övriga verksamheter och för egen del genomföra beslut utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige fastställt. Vi är ca 300 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.

Stockholm stads juridiska avdelning finns inom stadsledningskontoret. Våra uppdragsgivare är stadens nämnder, förvaltningar, bolag och stiftelser. Avdelningens uppgift är dels att ge uppdragsgivarna juridisk sakkunskap och service, dels att ge service åt kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, dess utskott, beredningar och råd samt rotlar och partikanslier. Avdelningen ansvarar även för kommunfullmäktiges och kommunstyrelsens diarium och arkiv.

Vi är totalt 48 medarbetare på avdelningen, uppdelat i följande fyra enheter; allmänjuridiska enheten, social- och skoljuridiska enheten, enheten för verksamhetsstöd samt KF/KS-kansli.

Allmänjuridiska enhetens ämnesområden är bland annat fastighetsrätt, avtalsrätt, skadeståndsrätt, upphandling och skatterätt samt kommunalrätt och annan offentlig rätt, Vi biträder våra uppdragsgivare med rådgivning och i förhandlingar och är ombud för dem vid processer i domstolar. Enheten består av 18 medarbetare och vi söker nu en skattejurist.

Arbetsuppgifter

Som skattejurist utgör du en central och viktig specialistkompetens inom områdena mervärdes- och inkomstskatt. I ditt uppdrag biträder du våra uppdragsgivare med skatterådgivning inom nämnda rättsområden där momsfrågorna överväger. Skatterättsliga processer i domstol förekommer. I tjänsten ingår även bevakning av nya rättsfall samt utredningar om ny lagstiftning samt även att hålla kurser inom mervärdesskatteområdet. Du arbetar nära övriga kollegor och tjänsten kan komma att innefatta arbetsuppgifter inom andra rättsområden, inom ramen för enhetens verksamhet.

Tjänsten passar dig som har ett särskilt intresse för skattefrågor och rådgivning. Du ansvarar tillsammans med kollegor för att våra uppdragsgivare får ett sakkunnigt och gott bemötande. Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter, centralt belägen på Hantverkargatan 3A.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

 

  • Har en jur. kand. examen.
  • Har flerårig dokumenterad erfarenhet av skattejuridiskt arbete, med fördel i en likvärdig roll.
  • Har goda kunskaper inom såväl redovisningsregler för aktiebolag som EU-rätten inom mervärdesskatteområdet.
  • Har erfarenhet av att självständigt och snabbt ta ställning i frågor avseende stora ekonomiska värden.
  • Har god förmåga att analysera och sammanfatta information snabbt och precist.
  • Har en hög kommunikativ förmåga, du uttrycker dig tydligt och klart, såväl skriftligt som muntligt.

 

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av arbete inom något av följande rättsområden; fastighetsrätt, associationsrätt och kommunalrätt. Om du har erfarenhet av att hålla utbildningar ses även detta som en merit.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid följande personliga egenskaper. 

Som person är du noggrann, strukturerad och självständig, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet kräver en god analytisk förmåga och stundtals snabba ställningstaganden. Du trivs med många kontaktytor, är lyhörd och har en mycket god samarbetsförmåga. Vidare är du serviceinriktad och skapar goda relationer till uppdragsgivare och medarbetare.

Vi eftersträvar en blandning när det gäller såväl ålder som kön och etnisk bakgrund.

Varmt välkommen med din ansökan!

Villkor

Stockholms stad arbetar med kompetenbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Läs mer och ANSÖK HÄR

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100 %

Ort: Hantverkargatan 3A

Län: Stockholms län

Land Sverige

Referensnummer 2017/1501

Kontakt

Kristina Westerlind, Enhetschef, 08-508 297 41

Catharina Gyllencreutz, Avdelningschef, 08-508 297 50

Cecilia Svensson, HR-konsult, HR-service, 08-508 117 32

Facklig företrädare

Anna-Maja Hellberg, SACO, 08-508 406 24

Annica Walther, Vision, 076-124 15 53

Publicerat 2017-03-14

Sista ansökningsdag 2017-04-04

Utbildningskrav Högskola/universitet

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt