Skip to content

Regeringen kräver detaljredovisning från polisen - svårt bedöma effektiviseringar idag

Rikspolischef Dan Eliasson och inrikesminister Anders Ygeman. Foto: Erik Nylander/TT

Svårigheter att följa upp utredningsresultat och budget blir ytterligare en av de saker som polisen måste åtgärda. De har åtta månader på sig att presentera ett uppföljningssystem som fungerar - ner i minsta detalj.

 

Till hösten måste polisen kunna visa upp förslag på ett nytt system som gör det möjligt att i detalj följa upp hur verksamheten fungerar på alla områden - någonting som i dag verkar vara mer eller mindre omöjligt och som gör det svårt för regeringen att göra en relevant bedömning av verksamheten.

- Uppföljningen av polisens resultat, på lokal såväl som på nationell nivå, måste bli bättre. Det är viktigt för att vi ska kunna få en bra bild av hur verksamheten utvecklas, säger inrikesminister Anders Ygeman (S).

Det handlar om att kunna följa upp, analysera och presentera Polismyndighetens verksamhet och de resurser som finansierar den.

Regeringen vill se ett system som omfattar all verksamhet från nationell nivå och ända ut till det enskilda lokalpolisområdet. Man vill ha ett "väsentligt bättre underlag än idag".

Redan i år måste polisen kunna redovisa detaljerad statistik om personal och ekonomi på lokalpolisområdesnivå.

Uppdraget ska redovisas till regeringen senast den 10 oktober.

 

 

  • Anna Wetterqvist

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt