Skip to content

KTH söker en avtalsjurist

Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen


KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.

Universitetsförvaltningens uppgift är att stötta universitets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är universitetsförvaltningen policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.


Tjänsten är placerad vid juridiska avdelningen som är en del av universitetsförvaltningen. På juridiska avdelningen arbetar åtta jurister och en chefsjurist med juridisk rådgivning till KTH:s ledning och verksamheter inom främst områdena civilrätt/avtalsrätt och förvaltningsrätt/högskolerätt.

Arbetsuppgifter

Tjänsten består i huvudsak av att förhandla och upprätta avtal avseende forskningssamverkan och uppdrag i olika former. Därtill kommer arbete med en bred skala av andra avtalstyper och civilrättsliga frågeställningar. Arbetet sker i huvudsak på engelska och många gånger med multinationella företag som motparter.

KTH deltar i väsentliga forsknings- och samverkansprojekt och du kommer att arbeta med internationell avtalsjuridik i kombination med förvaltningsjuridik.

Kvalifikationer

Du skall ha juristexamen med minst några års erfarenhet av avtalsrätt, gärna från en myndighet, bolag eller advokatbyrå. Särskilt meriterande är erfarenhet av

  • arbete vid högskola eller universitet
  • immaterialrätt
  • avtalsförhandlingar
  • forskningsfinansiering
  • förvaltningsrätt

Du skall ha god analytisk förmåga, och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du skall vara bra på att samarbeta, kommunicera och argumentera samt kunna arbeta under tidspress. Vid rekryteringen kommer stor vikt läggas vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på 
KTH:s webbsida

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtStockholm
LänStockholms län
LandSverige
ReferensnummerVP-2017-0083
Kontakt
  • Christina Engström,
    Tel: 08-790 94 27
Publicerat2017-03-13
Sista ansökningsdag2017-04-03

 

Logga in och sök jobbet

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt