Skip to content

Chefsjurist till börsnoterat bolag

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsservicebolag, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika erbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar.

Ahlsell är noterat på Nasdaq Stockholm och omsätter cirka 25 miljarder SEK. Bolaget är verksamt i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Polen och Ryssland samt har cirka 5000 medarbetare, över 200 butiker och tre centrallager.

Som bolagets Chefsjurist kommer du att bygga upp juristfunktionen och arbeta med all förekommande juridik på koncernnivå. Du kommer främst att arbeta med aktiebolagsrätt, börsrelaterade frågor, företagstransaktioner och styrelsearbete men även till exempel med IP-rättsliga frågor, compliancearbete samt ge löpande affärsjuridisk rådgivning till organisationen.

Din erfarenhet och personliga egenskaper

Du är en senior jurist med gedigen erfarenhet av aktiemarknadsfrågor från annat börsnoterat bolag och/eller advokatbyrå där du har arbetat rent praktiskt med bolagsstämmor och styrelsefrågor för börsnoterade bolag men även med annan bredare affärsjuridik och företagstransaktioner.

För att lyckas i denna roll är du drivande, självständig och en person som tar egna initiativ. Du är resultatorienterad och har ett genuint intresse och engagemang för affärsverksamheten. Det förväntas att du är en skicklig, strukturerad och säker jurist med hög integritet. Du kan arbeta effektivt i tidvis högt tempo och är bra på att prioritera. Arbetet sker både på svenska och engelska varför du måste ha mycket goda kunskaper i båda språken.

Andra viktiga egenskaper är god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är en engagerad och positiv person som trivs med att ge god service och verka i en prestigelös miljö samtidigt som det förväntas att du har vana av och är bekväm med att agera i styrelserummet.

Kontakt och ansökan

Kontakta gärna Susanne Falk på Falk Search, tel 0762-828889 för mer information. Maila din ansökan till cv@falksearch.se snarast möjligt då urval kommer att ske löpande.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt