Skip to content

Verksjurist – vikariat

Läkemedelsverket är en myndighet under Socialdepartementet och vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vårt löfte till dig, varandra och alla våra intressenter är öppenhet, professionalism och proaktivitet.
Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.

Beskrivning av enhet/verksamhet
Arbetet på Läkemedelsverkets rättsenhet har både nationell och internationell prägel och är mångfacetterat. Vi kan erbjuda intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till kompetensutveckling i en stimulerande arbetsmiljö. Viktiga rättsområden förutom EU-rätten och läkemedelsrätten är förvaltningsrätt, offentlighet och sekretess, miljöbalken, personuppgiftslagen samt avtals- och upphandlingsrätt. Enheten har idag 15 medarbetare. Vi söker nu en jurist för ett vikariat.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär kvalificerat rättsligt arbete. Arbetsuppgifterna kommer att omfatta tillämpning av regelverken om läkemedel, kosmetika och medicinteknik, EU-rätten samt de övriga rättsområden som aktualiseras i myndighetens verksamhet. Arbetsuppgifterna innebär omfattande samverkan med andra enheter inom Läkemedelsverket, andra myndigheter, med regeringskansliet samt andra organisationer.

Arbetsuppgifterna innebär i huvudsak att:

  • ge stöd och råd internt inom myndigheten i rättsliga frågor
  • genomföra rättsutredningar
  • kvalitetssäkra utredningar, beslut och avtal
  • handlägga överklaganden
  • skriva yttranden och delta i remissarbete
  • delta i författningsarbete
  • förmedla information internt och externt

Tjänsten avser ett vikariat för perioden den 1 april - den 31 december 2017.

Utbildning och erfarenhet
Du har juristexamen och fullgjord notarietjänstgöring eller annan likvärdig erfarenhet från kvalificerat rättsligt arbete. Erfarenhet från arbete vid förvaltningsmyndighet eller vid departement är meriterande. Det är önskvärt om du har särskilda kunskaper i förvaltningsrätt, ärendehandläggning eller erfarenhet av arbete med frågor som rör offentlighet och sekretess. 

Personliga egenskaper
Då tjänsten innebär många interna och till viss del externa kontakter är det viktigt att du har en god förmåga att kommunicera och förmedla ditt budskap pedagogiskt och anpassat till målgruppen. Du är noggrann och strukturerad. Du har ett gott omdöme och hög integritet. Vidare är du självgående och anvarstagande, du har förmågan att se till helheten och löser problem som uppstår. Det är även viktigt att du har en mycket god samarbetsförmåga.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: Den 22 februari 2017.
Anställningsform: Vikariat
Tillträde: Den 1 april 2017 eller enligt överenskommelse
Enhet: Rättsenheten
Diarienummer: 2.4.1-2017-010801

Vänligen bifoga för tjänsten relevanta betyg och intyg när du söker tjänsten. 

Kontakt
Du är välkommen att kontakta chefen för rättsenheten Linda Melkersson eller biträdande enhetschef Kenneth Nordback.
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Maria Lüttgen, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post
fornamn.efternamn@mpa.se
 
Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

 

 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt