Skip to content

Till Siemens AB söker vi nu en Bolagsjurist/Legal Counsel till vårt huvudkontor

Ref nr: 254771
Placering: Upplands Väsby/Solna
Organisation: Siemens AB 

Siemens är ett globalt företag som arbetar med innovativa lösningar för intelligent infrastruktur, hållbar energiteknik, effektiv produktion samt hälso- och sjukvård genom elektrifiering, automation och digitalisering. I Sverige har Siemens funnits sedan 1893 och har cirka 4 500 medarbetareett 40-tal orter med huvudkontor i Upplands Väsby. Vi söker ständigt efter nya nyfikna medarbetare – är du vår nästa kollega? 

Siemens juristavdelning servar alla sex bolag inom Siemens SverigeTjänsten är placerad på Siemens svenska huvudkontor i Upplands Väsby, som till hösten flyttar till Arenastaden i Solna.

Du kommer att ingå i ett team med 10 bolagsjurister i Sverige som leds av vår Chefsjurist för Sverige och Norden.  

Vilka är mina arbetsuppgifter?

  • att arbeta brett med bolagets affärsjuridik i nära samarbete med affärsledningen för respektive division för att säkerställa att verksamheten får ett korrekt och effektivt affärsjuridiskt stöd. Ditt huvudsakliga arbetsområde kommer att vara divisionern Energy Management och Building Technologies varför entreprenadjuridiken kommer att vara en viktig del. 
  • att säkerställa en effektiv legal riskhantering i verksamhetens affärsuppgörelser där du granskar och utformar avtal samt deltar vid förhandlingar med kunder och affärspartners för bästajliga affärsvillkor för Siemens.
  • att bidra med din kunskap till verksamheten och dina kollegor för att höja organisationens kunskap inom affärsjuridik.

Vad krävs av mig?

  • Vi söker dig som har jur. kand examen samt ca 3 års affärsjuridisk erfarenhet som bolagsjurist eller från advokatbyrå. 
  • Vi värdesätter en starkt inre drivkraft och affärsorientering. Förmågan att kommunicera och bygga relationer är en tydlig framgångsfaktor i denna roll.
  • Då du kommer att agera som en expert och rådgivare är det viktigt att du som person är strukturerad och har lätt att fatta beslut och kommunicera dessa till andra.
  • Du behärskar svenska och engelska språket såväl i tal som skrift och har god vana av att nyttja IT-stöd i ditt arbete.

Vad kan Siemens erbjuda mig?

Siemens är en inspirerande arbetsplats som genomsyras av öppenhet, flexibilitet och ansvarstagande. Vi hjälper och stöttar varandra till framgång! Som bolagsjurist får du en unikjlighet att arbeta i en av världenssta juristavdelningar med 1400 bolagsjurister i över 80 länder. 

Vi erbjuder dig ett spännande, utvecklande och självständigt arbete. Du får arbeta med marknadsledandeprodukter och system med hög kvalité och anpassad teknik. Vi ansvarar för att du får en grundlig introduktion av företaget, våra produkter och kunder.  

Siemens finns en uttalad och väl etablerad policy som stödjer mångfald på arbetsplatsen. Vi erbjuder samma möjligheter till alla och vi ser mångfald som en tillgång, eftersom skiftande bakgrund och livserfarenhet bland medarbetarna höjer dynamiken i gruppen. Mångfald ökar möjligheterna att se saker från olika sidor och hitta nya, innovativa lösningar på problem. 

Hur ansöker jag?

Du är välkommen med din ansökan snarast då vi arbetar med löpande urval, dock senast den 28 februari 2017. Du ansöker via vår hemsida, www.siemens.se/jobb, ref.nr 254771. 

För vidare information om tjänsten får du gärna kontakta dina kommande bolagsjuristkollegor Emilia Colleen på telefon 08-728 14 86 och Lars Elfström på telefon 08-728 14 92.

Frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Carina Häggquist HR, 08-728 15 97

Vill du komma i kontakt med någon facklig representantSiemens AB mejla till: facket.se@siemens.com

 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt