Skip to content

Skribent sökes till juridisk nyhetsbyrå

Den juridiska nyhetsbyrån Blendow Lexnova levererar varje månad hundratals juridiska nyheter till sina prenumeranter. På den centralt belägna redaktionen i Stockholm bearbetar våra jurister dagligen nya domar och beslut. I vårt nyhetsbrev levererar vi redaktionella texter där kärnan i de mest intressanta avgörandena kort och koncist refereras. Vi söker nu en jurist som inspireras av tanken på att kombinera juridik och journalistik.


Arbetsbeskrivning
 

Är du på jakt efter ett stimulerande juristjobb där du får möjlighet att skriva egna texter och samtidigt kan utveckla både dina språkliga och juridiska färdigheter? Då är tjänsten som juristskribent något för dig. Hos oss får du chansen att kombinera juridik och journalistik, bland annat genom att tolka och referera dokument från domstolar och myndigheter. Du får även möjlighet att arbeta med intake och följa processen från urval av domstolsavgöranden till färdig nyhet. Dina texter kommer att användas på vår webbplats och i våra nyhetsbrev och kan även komma att publiceras i Blendow Lexnovas systerpublikation Dagens Juridik.

Tjänsten avser heltidsarbete med fast lön och sex månaders provanställning. Arbetet utförs i våra attraktiva lokaler i centrala Stockholm. Du kommer att bli en del av en väl sammansvetsad mindre grupp där du har goda utvecklingsmöjligheter.


Krav
 

Som sökande vill vi att du har en juristexamen eller att du är i det absoluta slutskedet av din utbildning på juristprogrammet. En förutsättning för tjänsten är att du har intresse och fallenhet för att skriva på svenska. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av skrivande och/eller korrekturläsning, men det är inget krav. 

Arbetet på nyhetsbyrån är mångsidigt och förutsätter att man kan är beredd att tackla många olika rättsområden. Om du har intresse för skatterätt, förvaltningsrätt, affärsjuridik eller miljörätt är det meriterande.

Vi värdesätter om du är lyhörd och anpassningsbar samt har förmåga att arbeta självständigt under tidspress. Grundläggande datorvana är en förutsättning.


Ansökan

Skicka ett personligt brev med CV och betygsutdrag till isak.bellman@blendow.se. Märk din ansökan ”Juristskribent, heltid”. Vi tar emot ansökningar fram till 12 mars 2017, men tjänsten kan komma att tillsättas även före ansökningstidens utgång. Tillträde omgående.


Nyhetsbyrån Blendow Lexnova, www.lexnova.se, är en del av Blendow Group.

Blendow Group, Humlegårdsgatan 14, 114 46 Stockholm.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt