Skip to content

Processförare till förvaltningsprocessenheterna i Hallonbergen Sundbyberg

Migrationsverket är det naturliga navet för migrationen till Sverige. Varje år tar vi emot många tusen ansökningar från människor som vill arbeta, besöka, bo eller söka skydd i Sverige. Vi vill underlätta rörligheten över gränser genom god service och en snabb och rättssäker handläggning.

Migrationsverket är en arbetsplats som präglas av respekt för människan. Vi strävar efter att ingen ska bli diskriminerad och att alla ska ges lika möjligheter.

Vi söker dig som är en skicklig jurist och vill arbeta som processförare på förvaltningsprocessenheterna i Hallonbergen. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar. 
Förvaltningsprocess företräder myndighetens beslut i domstol och skapar genom processföringen förutsättningar för enhetlig rättstillämpning. Vid förvaltningsrätterna i Malmö, Göteborg, Stockholm och Luleå finns migrationsdomstolar. Migrationsverket är part vid deras prövning av utlänningsärenden och våra processförare för myndighetens talan.

Vad du kan förvänta dig
Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. Du erbjuds även en introduktion och goda möjligheter till fortlöpande kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter
Som processförare ska du föra Migrationsverkets talan vid domstolsprövning av utlänningsärenden. Förfarandet kan vara både muntligt och skriftligt. Till arbetsuppgifterna hör också att pröva ärenden om verkställighetshinder i samband med avvisningar och utvisningar. I övrigt ska du utföra arbetsuppgifter på uppdrag av enhetschef.

Vi erbjuder ett kvalificerat juridiskt arbete med stor omväxling. Vi ser gärna att du är en person som drivs av att arbeta med mänskliga rättigheter, respektfullt bemötande och ett rättssäkert myndighetsutövande.

Vad vi förväntar oss
Vi förväntar oss att du är god en representant för Migrationsverket och har ett respektfullt bemötande såväl internt som externt. Du deltar aktivt i vårt förbättringsarbete och visar engagemang för vårt uppdrag och dina arbetsuppgifter. Du står även för Migrationsverkets värdeord: tydlighet, empati och mod.

Kvalifikationer
Du ska ha juristexamen samt minst två års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete som exempelvis beslutsfattare eller biträdande jurist. Du har erfarenhet av att driva ärenden och fatta juridiska beslut. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete vid domstol eller processvana förvärvad på annat sätt. Det är även meriterande om du har arbetat med kvalificerat juridiskt arbete inom migrationsrätt samt med erfarenhet av arbete i offentlig verksamhet.
Du har mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du har även goda kunskaper i Officepaketet. Det är meriterande med goda kunskaper i förvaltningsrätt, utlänningslagen, sekretess och förvaltningsprocessrätt. Du har även svenskt medborgarskap.

Personliga kompetenser
Som person är du bra på att samarbeta med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt att du ser möjligheter i förändringar. Du är pedagogisk och har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Vidare så fattar du snabba beslut och agerar utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram.

Upplysningar 
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Vi tillämpar individuell lönesättning
Kontorsarbetstid
Placering: Hallonbergen
Tillträde: Snarast

Vill du veta mer
Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen kan du mejla till rekrytering@migrationsverket.se
Vill du veta mer om befattningen och arbetsuppgifterna kontaktar du enhetschef, Mikael Grindsäter, 010-485 31 02 eller Karin Fährlin, 010-485 84 55.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 26 februari 2017. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester och/eller arbetsprover som en del i processen.

Migrationsverket avböjer vänligt men bestämt alla samtal från försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

I samband med att du registrerar din ansökan, kommer du att få svara på ett antal frågor. Det är viktigt att du fyller i frågorna så utförligt du kan och inte endast hänvisar till CV och personligt brev. Registrerade ansökningar med uteblivna eller ofullständiga svar beaktas inte i lika stor utsträckning som utförliga svar.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt