Skip to content

"Nu begränsas vi inte av jävsproblem" - Johan Gernandt och Finn Madsen lämnar Vinge

Advokaterna Johan Gernandt och Finn Madsen lämnar Vinge efter många år och startar egen verksamhet.

Två av advokatfirman Vinges trotjänare, Johan Gernandt och Finn Madsen, lämnar Vinge för att starta eget. Deras inriktning blir främst att satsa på skiljeförfaranden och medling.

 

- Det ställs allt större krav på att skiljemän inte ska ha någon koppling till parter eller ombud. Tillgången på erfarna skiljemän är därför begränsad. Genom att vi startar egen verksamhet begränsas vi inte av jävsproblem som en stor advokatfirma kan ge upphov till., säger Finn Madsen.

- Vi får helt enkelt en friare och mer neutral roll och har samtidigt med oss vår samlade erfarenhet  och omfattande nätverk från tidigare verksamheter.

Började på Vinge 1993
Finn Madsen började på Vinge år 1993. Han har skrivit flera böcker och skrifter på det juridiska området - bland annat "Skiljeförfarande i Sverige".

Finn Madsen är hedersdoktor i juridik vid Lunds universitet. Den senaste tiden har han varit aktuelll som ombud för Handelskammaren när det gäller skadeståndsanspråk från 560 Öresundspendlare mot staten med anledning av ID-kontrollerna mellan Danmark och Sverige. 

Johan Gernandt har varit på Vinge sedan år 2008 och grundade dessförinnan advokatfirman Gernandt & Danielsson år 1992.

Riksbankdfullmäktiges ordförande
Han har varit ordförande i Riksbanksfullmäktige och är hedersdoktor i juridik vid Stockholms universitet.

Johan Gernandt var åren 2006 till 2012 ordförande i SCC - Stockholm Handelskammares skiljedomsinstitut.

Som första västerlänning fick Johan Gernandt i höstas utmärkelsen Lifetime Achievement Award för sina insatser för det kinesiska skiljedomsinstitutet - CIETAC, motsvarigheten till Stockholms handelskammare.

 

 

 

  • Stefan Wahlberg

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt