Skip to content

Kommunjurist till Tjörns kommun

Arbetsplatsbeskrivning

Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts. Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur. På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv. ”Tjörn – möjligheternas ö hela året och för hela livet” är Tjörns vision.

Kommunkansliets stab har som funktion att vara dels ett stöd till kommunchefen i ledning och stödprocesser, dels ett nämndstöd till kommunstyrelsen, kommunfullmäktige och valnämnd.

Arbetsbeskrivning

I rollen som kommunjurist biträder du nämnder, förvaltningar och kommunala bolag med juridisk rådgivning. Kommunjuristen bereder ärenden och bistår kommunledningen med kvalificerat utredningsarbete. Rollen är omväxlande och stimulerande med uppgifter som rör ett brett spektrum av rättsområden. Särskilt förekommande ärenden avser kommunalrätt, avtalsrätt, fastighetsrätt samt offentlighet och sekretess. Du anordnar utbildningar av personal och förtroendevalda. I arbetet ingår att företräda kommunen i domstol och vid myndigheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen och har minst några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet från juridiskt arbete inom offentlig sektor. Arbetet är mångfacetterat och ställer höga krav på flexibilitet och självständighet. Du kan snabbt strukturera komplicerade frågor samt kommunicera lösningar på ett tydligt sätt såväl muntligt som skriftligt. I rollen krävs att du har ett konsultativt arbetssätt samt förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva frågor inom ditt område. Du är analytisk, effektiv och noggrann och har hög integritet.

Arbetet som kommunjurist förutsätter att du har mycket goda kunskaper inom flera rättsområden som exempelvis kommunalrätt, förvaltningsrätt, avtalsrätt, fastighetsrätt, aktiebolagsrätt samt offentlighet- och sekretess. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast.

Ansökan

Ansök senast: 2017-03-31
Referensnummer: KS 2017/13
Välkommen att söka genom att:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson: 
Evike Sandor Tf Kommunchef 0304-60 10 15

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växel 0304-60 10 00

Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat avtal med bemannings- och rekryteringsföretag.


Legal Career – Din rekryteringspartner
Vi är specialiserade på rekrytering, search och bemanning inom juristbranschen. Vår mångåriga erfarenhet inom kompetensförsörjning för jurister och vårt unika nätverk gör att vi kan matcha rätt kandidat till rätt uppdrag – direkt och utan omvägar.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt