Skip to content

Jurist till Barn- och elevombudet Stockholm

Ref: 21-2017:1496

Barn- och elevombudet arbetar med att tillvarata barn och elevers rättigheter och har som uppgift att se till att lagstiftningen mot kränkande behandling i skolorna följs. Barn- och elevombudet utreder inkomna anmälningar om kränkande behandling, informerar om lagen och driver även skadeståndsprocesser mot skolhuvudmän för barns räkning. Barn- och elevombudet är en särskild funktion vid Skolinspektionen och finns vid huvudkontoret i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Som jurist arbetar du i huvudsak med att utreda ärenden. I arbetsuppgifterna ingår att du såväl skriftligt som muntligt ska utreda anmälningar som inkommer till Barn- och elevombudet samt upprätta förslag till beslut. I ärenden där skadeståndskrav framställs ska du bevaka huvudmannens inställning samt i förekommande fall förbereda ärendet inför kommande process. I arbetsuppgifterna ingår också att till exempel medverka vid utbildningar samt utforma och skriva remissvar. Du ska även besvara allmänna frågor om lagstiftningen från enskilda och skolhuvudmän. Arbetet förutsätter ett nära samarbete med andra delar i Skolinspektionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen. Du ska även vara notariemeriterad eller ha likvärdig erfarenhet.

Vidare har du välutvecklad kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift samt förmåga att kommunicera med olika målgrupper där skolhuvudmän, barn och elever är viktiga målgrupper god samarbetsförmåga integritet och är självständig god analytisk förmåga och är noggrann

Det är meriterande med erfarenhet av svensk diskriminerings- och skadeståndslagstiftning och dess tillämpning samt av lagstiftning inom skolområdet erfarenhet av barnrätt och att samtala med barn i utsatta situationer

Varaktighet

Vi erbjuder en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning, och en tidsbegränsad anställning under en period om ett år med möjlighet till förlängning. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Klicka HÄR och ansök, bifoga personligt brev och cv. Sista ansökningsdag är tisdagen den 28 februari 2017. Ansökan har dnr 21-2017:1496. Skolinspektionen strävar efter att ha medarbetare med olika etnisk och kulturell bakgrund och en jämn könsfördelning.

Frågor

Vid frågor kontakta kanslichef Thomas Nyström tfn 08-586 086 17.

Fackliga företrädare är Lina Burström Bennehult (OFR) tfn 08-586 08 025 och Anna Kjellberg (Saco-S) tfn 08-586 08 089.

I denna rekrytering har Skolinspektionen och Barn- och elevombudet redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt