Skip to content

Invandrarkvinnor måste in i arbetsförmedlingens program - regeringen kräver bättring

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S). Foto: TT

Även invandrarkvinnor måste få del av de arbetsmarknadspolitiska åtgärderna för att ha en rimlig chans att kunna försörja sig. Det konstaterar regeringen som begär att Arbetsförmedlingen upprättar en handlingsplan.

 

Det är Arbetsförmedlingen själv som vid upprepade tillfällen har varnat för att kvinnor och män inte får del av arbetsmarknadspolitiska program och insatser i samma utsträckning.

Arbetsförmedlingen får därför i uppdrag av regeringen att upprätta en handlingsplan - och "särskilt fokusera på insatser för att minska arbetslösheten bland utrikes födda kvinnor".

"Ska ges samma möjligheter"
Målet är att minska arbetslösheten och öka sysselsättningen för kvinnor med kort eller ingen utbildningsbakgrund och med begränsad erfarenhet av lönearbete i Sverige.

- De stora könsskillnaderna i deltagandet i arbetsmarknadspolitiska insatser och övergång till arbete efter etableringsuppdraget är inte acceptabla. säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S).

Aktiviteter och ny politik
Arbetsförmedlingens handlingsplan ska innehålla "identifierade utvecklingsbehov" och aktiviteter som man kan genomföra under 2017-2018.

Myndigheten ska även redovisa eventuella behov av "justeringar inom arbetsmarknadspolitiken".

Uppdraget ska redovisas i april.

  • Anna Wetterqvist

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt