Skip to content

Bolagsjurist till Apoteksgruppen

Apoteksgruppen i Sverige AB (”Apoteksgruppen”) är en frivillig apotekskedja som består av 176 apotek, vilka ägs av cirka 180 egenföretagare och omsätter drygt 3,5 miljarder kronor per år. Apoteksgruppen är den enda apotekskedjan där apoteken ägs och drivs av lokala entreprenörer. En serviceorganisation, som är statligt ägd stöder och samordnar egenföretagarna. Egenföretagarna får genom sitt medlemskap i Apoteksgruppen tillgång till gemensamma tjänster och system, vilket möjliggör ett konkurrenskraftigt företagande med lokal och personlig service till kunderna. Tillsammans med våra engagerade och serviceinriktade medarbetare skapar vi personliga apotek där hälsa och omtanke kommer först.

Till vår serviceorganisation i Stockholm söker vi nu en bolagsjurist. Som bolagsjurist hos oss kommer du att arbeta i en kommersiellt driven miljö med service som ledord. Vi erbjuder en stimulerande tjänst med intressanta möten och många trevliga kollegor.

Om tjänsten

I rollen som bolagsjurist kommer du att upprätta, granska och ansvara för de avtal och den övriga dokumentation som behövs vid bl.a. ägarförändringar i våra medlemsbolag, nyetableringar och anslutningar till Apoteksgruppen samt ansvara för juridiskt förarbete inför möten med intressenter. Du kommer även att bistå medlemmarna och organisationen brett med bl.a. affärsjuridisk rådgivning, granskning av hyresavtal och hantering av tvister.

Du kommer att rapportera till chefsjuristen, men arbeta mycket självständigt i din roll som bolagsjurist hos oss och driva egna ärenden framåt. Arbetet kommer att innebära direktkontakt med Apoteksgruppens medlemmar men även med olika funktioner på servicekontoret. 

Vem söker vi?

Vi söker dig med en juristexamen och cirka 3-5 års erfarenhet av kvalificerat affärsjuridiskt arbete på advokatbyrå eller bolag. Erfarenhet av att upprätta, granska och förhandla avtal är viktigt och kommer att utgöra en stor del av arbetet. Erfarenhet från arbete med transaktioner, bolagsrätt och/eller hyresrätt är meriterande.

Som person tycker du om högt tempo och har lätt för att samarbeta och kommunicera samtidigt som du behåller hög integritet och har mod att fatta beslut. Du tycker om att ge service, är strukturerad och noggrann. Det är viktigt att du kan kommunicera och arbeta med olika människor både internt och externt.

Är detta rätt utmaning för dig? Ring gärna Susanne Falk på Falk Search för mer information på tel 0762 82 88 89.

Välkommen att skicka din ansökan tillsammans med CV redan idag eller senast den 12 mars 2017 till cv@falksearch.se.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt