Skip to content

Stockholms Handelskammare satsar på jämställdhet på advokatbyråerna

Maria Rankka är VD för Stockholms Handelskammare.
Maria Rankka är VD för Stockholms Handelskammare.

Stockholms Handelskammare inleder ett sam-arbete med organisationen Swedish Women in Arbitration Network (SWAN) och företaget Wim-invest. Projektet – Leveling the Playing Field – har till syfte att främja antalet kvinnliga delägare på svenska advokatbyråer.

 

- Att utveckla och attrahera talang är en av de största frågorna för Handelskammarens medlemmar. Eftersom vi upplevde ett intresse från advokatbranschen att hitta nya sätt att jobba med jämställdhetsfrågor är vi med som initiativtagare, säger Maria Rankka, VD på Stockholms Handelskammare.

Stockholms Handelskammare anser att det finns stora önskemål om att höja andelen kvinnliga delägare på svenska advokatbyråer. Vad det handlar om är att bättre kunna matcha klienter – men också att spegla marknaden i stort. Enligt forskning är jämställda företag dessutom mer lönsamma än andra, skriver Handelskammaren på sin hemsida.

Det nya samarbetsprojektet har fått namnet ”Leveling the Playing Field” och en första workshop har redan ägt rum.

Det var Wiminvest som stod bakom det tidigare projektet Battle of the Numbers – ett i Sverige och utomlands uppmärksammat jämställdhetsarbete tillsammans med Ericsson, H&M, IKEA, Sandvik, Scania, SEB, SPP, SSAB och Volvo. 

 

 

Foto: Magnus Hjalmarsson Neideman och Hasse Holmberg/TT

 


  • Petter Danckwardt

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt