Skip to content

Rekord för Uppsalas magisterutbildningar i juridik

Mer än 300 personer har gjort en förstahands-ansökan till Uppsala Universitets tre magisterprogram på Juridiska fakulteten.


Olle Mårsäter är studierektor på Juridicum.

­- Vi har länge sett ett mycket stort intresse för vårt juristprogram på grund- och avancerad nivå och kan nu konstatera att det också finns ett fortsatt behov av högkvalitativ utbildning även på magisternivå.

Fakultetens nya magisterprogram i immaterialrätt, Intellectual Property Law, ges för första gången nu till hösten, lockande 137 förstahandssökande. Programmet leds av Sanna Wolk, docent i immaterialrätt vid institutionen.

Investment Treaty Arbitration och International Tax Law and EU Tax Law ges i höst för tredje året i rad. Båda programmen har lockat rekordmånga ansökningar. Investeringsrättsutbildningen lockade 103 förstahandssökande och motsvarande siffra för skatterättsprogrammet är 78 personer.

Investment Treaty Arbitration leds av Kaj Hobér, professor i internationell investeringsrätt och handelsrätt.

Programansvarig för International Tax Law and EU Tax Law är professorn i finansrätt Mattias Dahlberg, som leder utbildningen tillsammans med bland andra Bertil Wiman, också han professor i finansrätt.

 

Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT

 

 


  • Jaqueline Balcer Bednarska

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt