Skip to content

Juridikstudenter vid Stockholms universitet får pris i internationell rättegångstävling

Stockholms universitet
Stockholms universitet

Ett studentlag från Stockholms universitet har erhållit ett pris i en av världens största internationella tävlingar för juriststudenter, nämligen Willem C Vis Arbitration Moot som ägde rum i Wien veckan före påskhelgen.

 

Över 2 000 studenter från 298 lag och nästan 70 olika länder deltog i tävlingen som bestod i ett fiktivt fall i skiljemannarätt rörande försäljning av varor. Över 1 000 akademiker och praktiker agerade som skiljedomare och bedömde studenternas muntliga och skriftliga prestationer.

Stockholms universitet erhöll pris ("honourable mention") för sin skriftliga svarandeinlaga. Universität Freiburg (Tyskland) och Université de Fribourg (Schweiz) erhöll första pris för sin kärandeinlaga respektive svarandeinlaga. Första pris i den muntliga delen av tävlingen gick till Deakin University (Australien).

Stockholmslaget består av följande studenter, varav samtliga läser Master of International Commercial Arbitration Law program vid Juridiska institutionen: Bharatendu Argawal (Indien), Yuning Chen (Kina) Susanna Güven (Sverige), Arjun Masters (Indien), Cecile Oosterveen (Belgien), Le Liu (Kina) and Marianella Ventura (Peru/Italien).

Stockholmslaget erhöll även "honourable mention" vid VIS i Hong Kong. Det gör laget till det enda av de tävlande lagen som erhöll priser för samtliga tre skriftliga inlagor.

 

Foto: TT

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt