Skip to content

Alliansen totalsågar sin egen storsatsning på polisen - "jag blir nästan positiv till ministerstyre"

 

Allianspartierna totalsågar sin egen storsatsningar på polisen. Det framkom när representanter från alla riksdagspartier igår deltog i en debatt som arrangerades av Veckans Juridik och Blendow Group. ”Det är katastrofdåligt. Vi har utsett fel personer till polischefer”, sa Johan Pehrson (FP). ”När jag ser det här så blir jag nästan positiv till ministerstyre”, sa Caroline Szyber (KD). Debatten visas nu i Veckans Juridik.

 

Debatten gick av stapeln i Näringslivets hus igår kväll inför en fullsatt hörsal. På plats fanns representanter för alla riksdagspartier, flera från Justitieutskottet, och debatten handlade om allt från anonyma vittnen och en författningsdomstol till straffrabatter och livstidsstraffet.

Den sista punkten på dagordningen handlade om den operativa polisverksamheten, vardagsbrottsligheten och den mångmiljardsatsning som Alliansregeringen har gjort på polisorganisationen under sina åtta år vid makten.

Samtliga Allianspartier var djupt självkritiska och medgav öppet att detta har varit ett stort misslyckande.

 

Lyssna på debatten som podcast här!

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt