Skip to content

Premiär för Veckans Juridik - med Johan Eriksson, Elisabeth Massi Fritz och Mari Heidenborg

Idag är det premiär för juristernas eget TV-program - Veckans Juridik. Först ut att diskutera veckans juridiska nyheter är lagmannen Mari Heidenborg samt advokaterna Elisabeth Massi Fritz och Johan Eriksson.

Regeringen vill se att fler mördare döms till livstids fängelse men lagförslaget har mött kritik. Samtidigt har Stureplansmördaren Tommy Zethraeus fått sitt livstidsstraff tidsbestämt – trots att han bedöms ha en ”medelhög” risk för återfall i allvarlig brottslighet.

Vad tycker gästerna i Veckans Juridik?

Och så ska nämndemannasystemet reformeras; större kontroll, mer utbildning och lättare att bli av med olämpliga nämndemän. Advokatsafundet vill gå ännu längre och bland annat ta bort nämndemännen helt i överrätterna.

Vad tycker gästerna i Veckans Juridik?

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt